Mutatjuk a tavasz nagy kedvencét. Spenótból soha nem elég. 3 receptet hoztunk most neked. Érdemes őket kipróbálni, az egész családnak ízleni fog.
Isteni ételeket készíthetsz tavasszal! Itt a spenót szezon, te se hagyd ki, hiszen nagyon egészséges és isteni finom is. Ha meguntad a főzeléket, akkor most mutatunk neked három receptet, ha elkészíted, egészen biztos, hogy nem bánod meg.
Spenót a tavasz nagy kedvence/ Fotó: Elena Veselova / Shutterstock
Spenót: újragondolva
1. Spenótos-ricottás lasagne
Fotó: mindmegette.hu / Győri-Dani Balázs
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
25 dkg spenót
3 dl főzőtejszín
só
25 dkg ricotta
10 dkg vaj
4 ek liszt
6 dl tej
bors
őrölt szerecsendió
30 dkg lasagne tészta
40 dkg reszelt sajt
Így készítsd el:
Felforrósított olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a kiolvasztott vagy megtisztított friss spenótot. 10-15 percig párold, majd add hozzá a tejszínt, sózd meg és húzd le a tűzről, amikor már langyos, add hozzá a ricottát.
Közben egy másik lábasban olvassz fel vajat, majd szórd bele a lisztet, és kevergetés mellett fehéredésig pirítsd, majd öntsd hozzá a hideg tejet, ízesítsd sóval, borssal , szerecsendióval, és habverővel kevergetve forrald, amíg besűrűsödik.
Egy hőálló tálban egy vékony réteg spenótot kenj, és egy réteg tésztát pakolj rá. Majd ismét mehet rá a spenót és erre tedd rá a besamel mártást, a reszelt sajtot ,majd ismét a tésztát. Addig rétegezd, hogy a tetejére a reszelt sajt kerüljön. 180 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd meg.
Jó étvágyat!
2. Sajtos-spenótos gombóc
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott spenót
45 dkg fehér kenyér
6 dkg parmezán
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
12 dkg vaj
2 dl tej
só, bors, szerecsendió
2 db tojás
Így készítsd el:
Enged ki a spenótot (ha fagyasztottat vettél). A sütőt melegítsd elő 100 fokra.
A kenyér héját vékonyan vágd le, a belét éles késsel hosszában 1 cm vastagon vágd fel. Szeletenként 1 cm vastag csíkokra, ezeket pedig kockákra.
A tepsiben oszlasd el őket, és a meleg sütőben szárítsd 15 percig, majd hagyd kihűlni.
A sajtot reszeld le. A spenótot vágd fel finomra. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázd, majd 2 dkg felhevített vajon párold meg.
Add hozzá a spenótot, és párold tovább együtt. Öntsd fel tejjel, forrósítsd, sózd, borsozd, és reszelt szerecsendióval fűszerezd.
30 dkg kenyérkockát nagy tálba szórd bele, és öntsd le a spenótos tejjel. Fakanállal keverd hozzá a tojásokat, kézzel gyúrj bele 3 dkg sajtot, majd hagyd állni a masszát nagyjából 10 percig.
Forralj fel egy fazékba vizet. Közben a spenótos masszából vizes kézzel kerekítsd 12 db gombócot. A vizet ne felejtsd el megsózni. Engedd bele a gombócokat, és közepes lángon főzd meg. Újra forrástól számított 12-15 perc alatt.
A maradék vajat serpenyőben olvaszd fel. A gombócokat emeld ki a vízből, és tiszta konyharuhán csepegtesd le. A maradék reszelt sajttal megszórva, az olvasztott vajjal fogyaszthatod is.
Jó étvágyat!
3. Spenóttal és sajttal töltött csirkemell
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só, bors
20 dkg spenót
4 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
10 dkg reszelt sajt
olaj
Így készítsd el:
Mosd meg a csirkemellfiléket, töröld szárazra, és fél centiként vagdosd be. Sózd és borsozd meg, majd tedd félre.
Forró serpenyőben fonnyaszd meg a spenótot. A vajat forrósítsd fel, és kissé pirítsd meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Add hozzá a spenótot, és pár percig kevergetve párold.
A fokhagymás-spenótos keveréket a sajtszeletekkel együtt oszlasd el a csirkemellekbe vágott zsebekbe. Ezután szórd meg a húsokat 1-1 csipet pirospaprikával.
Kenj meg kevés olajjal egy darab alufóliát, rendezd el rajta a csirkemelleket, majd csomagold be őket. Tedd tepsibe, és 200 C fokos sütőben 30 percig süsd. Végül csomagold ki a húsokat, és néhány perc alatt pirítsd aranyszínűre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.