1000 ember dolgozik Brüsszelben hogy felvehessék Ukrajnát az EU-ba! Elképesztő módon, mindenen átgázolva erőltetik!

POLITIK
Létrehozva: 2025.04.28.

3 brutálisan finom spenótos étel, ha már unalmas a főzelék

Mutatjuk a tavasz nagy kedvencét. Spenótból soha nem elég. 3 receptet hoztunk most neked. Érdemes őket kipróbálni, az egész családnak ízleni fog.

Isteni ételeket készíthetsz tavasszal! Itt a spenót szezon, te se hagyd ki, hiszen nagyon egészséges és isteni finom is. Ha meguntad a főzeléket, akkor most mutatunk neked három receptet, ha elkészíted, egészen biztos, hogy nem bánod meg. 

Spenót Sauteed,Garlic,Spinach,In,A,Cooking,Pan,With,Slices,Of
Spenót a tavasz nagy kedvence/ Fotó: Elena Veselova / Shutterstock

Spenót: újragondolva

1. Spenótos-ricottás lasagne

Spenótos-ricottás lasagne
Fotó: mindmegette.hu / Győri-Dani Balázs

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 25 dkg spenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek liszt
  • 6 dl tej
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 30 dkg lasagne tészta
  • 40 dkg reszelt sajt

Így készítsd el:

  1. Felforrósított olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a kiolvasztott vagy megtisztított friss spenótot. 10-15 percig párold, majd add hozzá a tejszínt, sózd meg és húzd le a tűzről, amikor már langyos, add hozzá a ricottát.
  2. Közben egy másik lábasban olvassz fel vajat, majd szórd bele a lisztet, és kevergetés mellett fehéredésig pirítsd, majd öntsd hozzá a hideg tejet, ízesítsd sóval, borssal , szerecsendióval, és habverővel kevergetve forrald, amíg besűrűsödik.
  3. Egy hőálló tálban egy vékony réteg spenótot kenj, és egy réteg tésztát pakolj rá. Majd ismét mehet rá a spenót és erre tedd rá a besamel mártást, a reszelt sajtot ,majd ismét a tésztát. Addig rétegezd, hogy a tetejére a reszelt sajt kerüljön. 180 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd meg.

Jó étvágyat!

2. Sajtos-spenótos gombóc

Spenótos gombóc
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 45 dkg fehér kenyér
  • 6 dkg parmezán
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 db tojás

Így készítsd el:

  1. Enged ki a spenótot (ha fagyasztottat vettél). A sütőt melegítsd elő 100 fokra.
  2. A kenyér héját vékonyan vágd le, a belét éles késsel hosszában 1 cm vastagon vágd fel. Szeletenként 1 cm vastag csíkokra, ezeket pedig kockákra. 
  3. A tepsiben oszlasd el őket, és a meleg sütőben szárítsd 15 percig, majd hagyd kihűlni.
  4. A sajtot reszeld le. A spenótot vágd fel finomra. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázd, majd 2 dkg felhevített vajon párold meg.
  5. Add hozzá a spenótot, és párold tovább együtt. Öntsd fel tejjel, forrósítsd, sózd, borsozd, és reszelt szerecsendióval fűszerezd. 
  6. 30 dkg kenyérkockát nagy tálba szórd bele, és öntsd le a spenótos tejjel. Fakanállal keverd hozzá a tojásokat, kézzel gyúrj bele 3 dkg sajtot, majd hagyd állni a masszát nagyjából 10 percig.
  7. Forralj fel egy fazékba vizet. Közben a spenótos masszából vizes kézzel kerekítsd 12 db gombócot. A vizet ne felejtsd el megsózni. Engedd bele a gombócokat, és közepes lángon főzd meg. Újra forrástól számított 12-15 perc alatt.
  8. A maradék vajat serpenyőben olvaszd fel. A gombócokat emeld ki a vízből, és tiszta konyharuhán csepegtesd le. A maradék reszelt sajttal megszórva, az olvasztott vajjal fogyaszthatod is.

Jó étvágyat!

3. Spenóttal és sajttal töltött csirkemell

Spenóttal töltött csirkemell
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • só, bors
  • 20 dkg spenót
  • 4 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a csirkemellfiléket, töröld szárazra, és fél centiként vagdosd be. Sózd és borsozd meg, majd tedd félre.
  2. Forró serpenyőben fonnyaszd meg a spenótot. A vajat forrósítsd fel, és kissé pirítsd meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Add hozzá a spenótot, és pár percig kevergetve párold.
  3. A fokhagymás-spenótos keveréket a sajtszeletekkel együtt oszlasd el a csirkemellekbe vágott zsebekbe. Ezután szórd meg a húsokat 1-1 csipet pirospaprikával. 
  4. Kenj meg kevés olajjal egy darab alufóliát, rendezd el rajta a csirkemelleket, majd csomagold be őket. Tedd tepsibe, és 200 C fokos sütőben 30 percig süsd. Végül csomagold ki a húsokat, és néhány perc alatt pirítsd aranyszínűre. 
  5. Salátával, rizzsel, krumplival tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek