Létrehozva: 2023.04.10.

Zöld nokedli a tavasz sztárja: isteni finom és egészséges

Isteni rusztikus ebéd receptjével készültünk tavaszra. Ezt a finomságot neked is meg kell ismerned! Nokedli újragondolva!

Szerző Sors Edina

A magyar konyha egyik alapvető köretét gondoltuk újra, és készítettük el ezt a fantasztikusan finom rusztikus, spenótos zöld tésztát. Ráadásul hozzáadtunk egy kis illatos diós pestot - ezzel pedig teljesen felforgattuk az alapreceptet. Tavaszra ez a lehető legjobb ötlet, így színes és ízletes lesz az ebéd! Mutatjuk a receptet:

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

Nokedlihez:

  • 20 dkg spenót
  • 3 db tojás
  • kb. 1/2 kg liszt

Bazsalikomos-diós pesto

  • 3 dkg bazsalikom
  • 2 maréknyi pucolt dió
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • kevés tejszín

Így készítsd el:

  1. A spenótot és a tojásokat turmixold össze. Adj hozzá annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapj és keverd bele a sót is.  Majd forrásban lévő vízbe szaggasd bele vágódeszkáról, és főzd ki. 
  2. Készítsd el a pestót is. A diót pirítsd meg serpenyőben, majd a bazsalikommal és kevés olívával törd vagy turmixold össze. 
Fotó: Ripost
  1. Majd mehet bele a reszelt sajt, a fokhagyma, kevés tejszín. A frissen elkészült zöld nokedlit forgasd bele a diós pestoba majd szórj rá még egy kevés parmezánt a tetejére is. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek