A magyar konyha egyik alapvető köretét gondoltuk újra, és készítettük el ezt a fantasztikusan finom rusztikus, spenótos zöld tésztát. Ráadásul hozzáadtunk egy kis illatos diós pestot - ezzel pedig teljesen felforgattuk az alapreceptet. Tavaszra ez a lehető legjobb ötlet, így színes és ízletes lesz az ebéd! Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
Nokedlihez:
20 dkg spenót
3 db tojás
kb. 1/2 kg liszt
só
Bazsalikomos-diós pesto
3 dkg bazsalikom
2 maréknyi pucolt dió
0,5 dl olívaolaj
1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
kevés tejszín
Így készítsd el:
A spenótot és a tojásokat turmixold össze. Adj hozzá annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapj és keverd bele a sót is. Majd forrásban lévő vízbe szaggasd bele vágódeszkáról, és főzd ki.
Készítsd el a pestót is. A diót pirítsd meg serpenyőben, majd a bazsalikommal és kevés olívával törd vagy turmixold össze.
Majd mehet bele a reszelt sajt, a fokhagyma, kevés tejszín. A frissen elkészült zöld nokedlit forgasd bele a diós pestoba majd szórj rá még egy kevés parmezánt a tetejére is.