RETRO RÁDIÓ

Zöld nokedli a tavasz sztárja: isteni finom és egészséges

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 04. 10. 12:30

Isteni rusztikus ebéd receptjével készültünk tavaszra. Ezt a finomságot neked is meg kell ismerned! Nokedli újragondolva!

A magyar konyha egyik alapvető köretét gondoltuk újra, és készítettük el ezt a fantasztikusan finom rusztikus, spenótos zöld tésztát. Ráadásul hozzáadtunk egy kis illatos diós pestot - ezzel pedig teljesen felforgattuk az alapreceptet. Tavaszra ez a lehető legjobb ötlet, így színes és ízletes lesz az ebéd! Mutatjuk a receptet:

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

Nokedlihez:

  • 20 dkg spenót
  • 3 db tojás
  • kb. 1/2 kg liszt

Bazsalikomos-diós pesto

  • 3 dkg bazsalikom
  • 2 maréknyi pucolt dió
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • kevés tejszín

Így készítsd el:

  1. A spenótot és a tojásokat turmixold össze. Adj hozzá annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapj és keverd bele a sót is.  Majd forrásban lévő vízbe szaggasd bele vágódeszkáról, és főzd ki. 
  2. Készítsd el a pestót is. A diót pirítsd meg serpenyőben, majd a bazsalikommal és kevés olívával törd vagy turmixold össze. 
Fotó: Ripost
  1. Majd mehet bele a reszelt sajt, a fokhagyma, kevés tejszín. A frissen elkészült zöld nokedlit forgasd bele a diós pestoba majd szórj rá még egy kevés parmezánt a tetejére is. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.