Te is imádod a magyaros ételeket? Íme a gulyásleves kicsit másképp, mint ahogy megszoktad, mutatunk egy új receptet őszre.
Készítsd el ezt az isteni klasszikus magyar ételt ősszel, egy kicsit másképp, mint ahogy megszoktad. Gulyásleves, ahogy még te sem etted, ez a recept mindent visz!
A gulyásleves receptje egy kicsit másképp - Fotó: Gubriy61 / Shutterstock
Gulyásleves
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
3 db burgonya
0,5 ek paradicsompüré
1 tk liszt
2 db babérlevél
1 tk kakukkfű
1 tk őrölt kömény
2 db húsleveskocka
pirospaprika
só
őrölt fekete bors
tejföl
5 dkg vaj
50 dkg marhahús
Így készítsd el:
A húst kockázd fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, majd vágd fel apróra. A paprikát és a paradicsomot vékonyra szeleteld fel.
A vajat hevítsd fel, majd add hozzá a felkockázott húst. Keverés mellett pár perc alatt pirítsd meg, majd szedd ki a zsiradékból és tedd félre.
A visszamaradt zsiradékhoz add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre. Amint megpárolódott, add hozzá szintén az apróra vágott fokhagymát, a vékonyra felszeletelt paprikát és paradicsomot, a paradicsompürét, az őrölt köménymagot, a kakukkfüvet, és 1-2 percig párold.
Ezután tedd vissza a húst, szórd meg liszttel és a pirospaprikával, majd keverd alaposan össze. Végül öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízesítsd sóval, őrölt borssal, és leveskockával, majd tedd bele a babérlevelet, és forrald fel.
Majd vedd lejjebb a hőfokot és szép lassan főzd, míg a hús félpuha lesz.
Tálalásnál tehetsz rá tejfölt is, petrezselymet vagy zeller zöldet is dísznek. Friss kenyérrel isteni ez a leves!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.