
Ezt ne hagyd ki! Nem vaj kell az almás pitébe, vesd be nagyanyáink trükkjét
Nagyanyáink ismerték a titkokat a legfinomabb házi sütemények készítéséhez. Az almás pite mindig is az egyik legnépszerűbb süti volt, amire illett odafigyelni! S hogy mi volt benne a titok? Nagyanyáink nem használtak drága vajat a tésztához, a helyettesítést pedig józan paraszti ésszel oldották meg,
Te is szívesen gondolsz a nagyi isteni sütijeire? Hihetetlen finom volt az almás pite, amit gyakran készített? Vesd be te is a trükkjét! Felejtsd el a vajat, most megtudhatod, mit kell bele tenni, hogy tökéletes legyen! Melengető emlék lesz becsukott szemmel minden falat! Mutatjuk a receptet.

Almás pite recept
Hozzávalók:
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 10 dkg zsír
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg barna cukor
- 3 csapott evőkanál búzadara
Így készítsd el:
- A tészta elkészítéséhez a sütőport keverd össze a liszttel, és add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a tojást és a zsírt. Gyúrj belőle közepesen lágy tésztát, és hagyd pihenni, ameddig elkészíted a tölteléket.
- Mosd meg, hámozd meg az almákat és reszeld is le. Add hozzá a cukrot, és a búzadarát. Dolgozd össze az egészet és egy sűrű szitában hagyd lecsöpögni.
- A tésztát oszd 2 cipóra. Nyújtsd ki az egyiket téglalap alakúra , és tedd egy magas falú tepsibe. Vágd le a felesleges széleket.
- A lecsöpögtetett tölteléket nyomkodd ki, és tedd rá a tésztára.
- Majd nyújtsd ki a másik cipót is és helyezd rá a töltelékre. 180 C fokra előmelegített sütőben, addig süsd, ameddig szép aranybarna lesz a teteje, nagyjából 20 percen keresztül.
- Tálaláskor szórj a tetejére porcukrot.
Jó étvágyat!







