
Szuper módszer, amivel el tudod tenni az almát télire
Nem minden fajta alma áll el hónapokig, de mit lehet tenni, ha rengeteg termett a kertben? Szerencsére ilyenkor is eltehető az alma télire, csak egy kis fortélyra lesz szükséged.
Idén szépen terem az alma, van, amit máris lehet szüretelni, de egy-két hét, és a késő érésűek is leszedhetők. Ha nem télálló fajta, akkor is eltehető az alma télire, méghozzá reszelve és befőzve. Így csak elő kell venned a kamrából, amikor télen almás sütit szeretnél sütni. A reszelt alma befőzése egyszerű, csinálhatod natúran, kevés cukorral, de ízesítheted fahéjjal is. Mutatjuk a receptet!

Reszelt alma télire
Hozzávalók:
- 2 kg alma
- 1 citrom leve
- 20 dkg cukor
- ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítés:
- Hámozd meg az almákat, vágd ki a magházukat. Minden kilóra számolj 10 dkg cukrot; ezt a mennyiséget keverd össze a reszelt almával, csorgasd rá a citrom levét, ízlés szerint adj hozzá őrölt fahéjat, és hagyd állni 10-15 percet. Facsard ki a levét, majd tedd sterilizált befőttesüvegekbe.
- Készíts nedves dunsztot: egy mély edény aljára tegyél egy konyharuhát, pakold rá a lezárt üvegeket, és öntsd fel őket háromnegyed részükig vízzel. Kis lángon, gyöngyözve főzd a vizet alattuk, kb. 40 percig dunsztold így a reszelt almát. Hagyd az üvegeket a vízben kihűlni, majd mehetnek is a kamrába!






