RETRO RÁDIÓ

Így készül a Piros Arany házilag: zseniális ez a recept

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 08. 20. 12:00

Augusztus a legjobb időpont elkészíteni ezt a klasszikus magyaros házi ételízesítőt. Ilyenkor friss és ízletes az alapanyag a Piros Aranyhoz. Íme egy zseniális recept, ezt neked is ismerned kell!

Augusztusban friss a paprika, a paradicsom, ilyenkor érdemes elkészíteni ezt a magyaros ételízesítőt. A Piros Arany elmaradhatatlan kelléke a magyaros konyhának. Ha használod, akkor a pörkölt, a gulyás és a töltött paprika is sokkal finomabb. Érdemes otthon magadnak elkészíteni ezt a klasszikust, hiszen sokkal finomabb lesz, mint a bolti verzió! Mutatjuk a receptet.

Piros arany Tomato,,Red,Pepper,And,Tomato,Paste
Piros arany házilag -Fotó: Roman_Garcia /  Shutterstock

Piros arany házilag

Hozzávalók:

  • 3 kg pritamin vagy kápiapaprika
  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 10 dkg ételízesítő
  • 7 csapott evőkanál só
  • 1 púpos evőkanál cukor
  • 3 teáskanál szalicil
  • 1 liter étolaj

Így készítsd el:

  1. Daráld le a paprikát, a paradicsomot, a hagymát. 
  2. Add hozzá az olajat, az ételízesítőt, sót, cukrot, szalicilt.
  3. Tedd fel főni, forrás után 1 órát főzd. 
  4. Szedd steril üvegekbe, tetejére önts egy kis olajat, tedd száraz dunsztba.

Télen csak nyitogasd sorra az üvegeket, használd bátran a saját Piros Aranyadat az ételekhez és élvezd a mennyei ízeket!

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.