
Így készül a Piros Arany házilag: zseniális ez a recept
Augusztus a legjobb időpont elkészíteni ezt a klasszikus magyaros házi ételízesítőt. Ilyenkor friss és ízletes az alapanyag a Piros Aranyhoz. Íme egy zseniális recept, ezt neked is ismerned kell!
Augusztusban friss a paprika, a paradicsom, ilyenkor érdemes elkészíteni ezt a magyaros ételízesítőt. A Piros Arany elmaradhatatlan kelléke a magyaros konyhának. Ha használod, akkor a pörkölt, a gulyás és a töltött paprika is sokkal finomabb. Érdemes otthon magadnak elkészíteni ezt a klasszikust, hiszen sokkal finomabb lesz, mint a bolti verzió! Mutatjuk a receptet.

Piros arany házilag
Hozzávalók:
- 3 kg pritamin vagy kápiapaprika
- 1,5 kg paradicsom
- 1 kg vöröshagyma
- 10 dkg ételízesítő
- 7 csapott evőkanál só
- 1 púpos evőkanál cukor
- 3 teáskanál szalicil
- 1 liter étolaj
Így készítsd el:
- Daráld le a paprikát, a paradicsomot, a hagymát.
- Add hozzá az olajat, az ételízesítőt, sót, cukrot, szalicilt.
- Tedd fel főni, forrás után 1 órát főzd.
- Szedd steril üvegekbe, tetejére önts egy kis olajat, tedd száraz dunsztba.
Télen csak nyitogasd sorra az üvegeket, használd bátran a saját Piros Aranyadat az ételekhez és élvezd a mennyei ízeket!
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







