
Csak azért hiszed el, mert látod: így még nem végezte görögdinnye
Javában tombol a dinnyeszezon, mindenhol lehet kapni mézédes, hazai gyümölcsöt. A dinnyevel csak az a baj, hogy sok a héja, de nem kell, hogy a kukába kerüljön. EAkár izgalmas salátát is készíthetsz a héjból, sült húsokhoz parádés köret!
Értéktelennek gondoljuk, és legtöbbször a kukába, jobb esetben a komposztra dobjuk. Pedig a dinnyehéj nagyon sokoldalúan felhasználható: készülhet belőle kandírozott édesség, lekvár és savanyúság is. De vékony csíkokra vágva a dinnye héja különleges, a koreai saláták ízvilágát idéző köret is lehet, elkészíteni pedig pofonegyszerű. Mutatjuk a receptet!

Dinnyehéj sült húshoz
Hozzávalók:
- 20 dkg vékony csíkokra vágott dinnyehéj
- 2,5 dl víz
- 2 tk méz
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szezámolaj
- 2 ek ecet
- 1 tk őrölt tarkabors
Elkészítés:
- A dinnyehéjról hámozd le a zöld részeket, kapard le a piros, maradék gyümölcshúst, majd krumplihámozóval vágd vékony csíkokra.
- A dinnyehéj-csíkokat tedd egy mély tálba, majd öntsd fel a forrásban lévő vízzel. Hagyd állni egy órát a vízben.
- Egy másik tálban készítsd el a szószt: a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát, a szezámolajat, az ecetet és a borsot keverd össze alaposan.
- Ha maradt víz a dinnyehéjon, öntsd le, majd a koreai saláta befejezéséhez öntsd az öntetet a dinnyehéj-csíkokra. Marináld 30 percen keresztül, majd tálalhatod is. Ebben a videóban meg tudod nézni, hogyan készül.






