
Igazi strandlángos otthon: nem hiszed el, mi a titka
Nagy kedvenced a lángos? Ez érthető, hiszen strandlángos nélkül nem telhet el a nyár! Itt az ideje,hogy otthon is elkészítsd ezt az isteni finomságot!
Ha ennél egy jó nagy, friss és forró, enyhén befokhagymázott, tejfölös-sajtos lángost, nem kell feltétlenül kivonulni a strandra! Az isteni finom strandlángost otthon is el tudod készíteni. A tökéletes végeredménynek van egy fontos titka, ez pedig nem más, mint a kefír! Ha kefírt használsz a lángos tésztájához, sokkal jobban megkel, szellősebb, buborékosabb lesz a kisült tészta. Mutatjuk a receptet, ami nagyon egyszerű! Ráadásul ez a lángos igazi ízélményt okoz, pláne sajttal és tejföllel jól megpakolva!

Strandlángos recept
Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 dl tej
- 50 dkg liszt
- 2 mokkáskanál só
- 2 db tojás
- 3 dl kefír
- 20 dkg sajt
- 45 dkg tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
Így készítsd el:
- Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel.
- A liszthez add hozzá a sót, a tojást, a kefirt, és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan dolgozd ki. Vegyél ki belőle ki annyit, amennyit sütni szeretnél, és a többi mehet a hűtőbe.
- Szakíts belőle gombócokat, és hagyd langyos helyen 20-30 percen keresztül kelni.
- Közben reszeld le a sajtot. A tejfölt keverd ki az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.
- Olajozd be a kezed, és húzd szét a tésztát, bő, nem túl forró olajban süsd ki. Süsd a lángos mindkét oldalát 1-2 perc alatt pirosra.
- A lángost kend meg a fokhagymás tejföllel és szórd rá a reszelt sajtot.
Jó étvágyat!
Tipp:
A maradék tésztát kiolajozott zacskóban vagy dobozban több napig is el tudod tárolni a hűtőszekrényben. Így még napokig tudod friss és forró lángossal kínálni a családot!
Forrás: mindmegette.hu







