
Így készül otthon a piacos lángos
Készíts tökéletes piaci lángost! Kívül ropogós aranybarna, tésztája belül foszlós és lágy. Mennyei illata ínycsiklandozó. Íme a titkos recept!
A lángost szinte mindenki imádja, ez a nyár nagy kedvence a strandokon. A piacokon egész évben kapható, de szabadságon vagy hétvégén te magad is elkészítheted. Nélküle nem telhet el a vakáció! Fokhagymával, sóval, vagy tejföllel és sajttal megrakva a gyerekek sorba állnak majd érte. Íme a recept, amit ha egyszer kipróbálsz, többet nem felejted el. Így lesz tökéletes a piaci lángos az otthonodban.

Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 tk cukor
- 3 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- só
- 2 ek olaj
- tejföl, sajt, fokhagyma
Így készítsd el:
- Langyosítsd meg a tejet és a vizet. Egy pohárba tedd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és öntsd fel 1 dl langyos tejjel. Takard le, és addig várj, amíg felfut.
- Tedd a lisztet egy tálba, adj hozzá sót és keverd össze. A kupac közepén alakíts ki egy mélyedést és ebbe mérd bele a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet. Kezdd el keverni, a langyos vizet közben apránként adagold a tésztához, nehogy túlhígítsd. Amikor közepesen lágy a tésztád, tedd kelesztő tálba és kb. 30 percre hagyd langyos helyen kelni.
- Ezután olajozz be egy tálcát. Olajos kézzel szaggass kis halmokat a tésztából, majd ezeket kellő távolságra egymástól sorakoztasd a tálcára. Konyharuhával takard le, majd hagyd további 30 percre kelni. Amikor szép nagyra megnőttek, akkor kezdd el a sütést.
- Önts egy serpenyőbe bőséges olajat, melegítsd fel 160 C fokra, majd olajos kézzel húzd szét a tésztát, majd óvatosan helyezd bele a forró olajba. A lángos mindkét oldalát nagyjából 1-2- percig süsd, szép aranybarnára. Csepegtesd le, és szedd ki törlőpapírra.
- Tálaláskor fokhagymával, sajttal, tejföllel ízesítsd.
Jó étvágyat!






