RETRO RÁDIÓ

Így tudsz kenyér nélkül tökéletes kovászos uborkát készíteni

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 06. 19. 19:30

Kihagyhatatlan a nyár a kedvenc savanyúságod nélkül. Egy kovászos uborka receptet hoztunk neked úgy, ahogy valószínű még te sem készítetted még el. Itt az ideje újragondolni, és kihagyni belőle a kenyeret!

Ha nyár, akkor napsütés! Ha napsütés, akkor kovászos uborka! Nincs is egészségesebb és finomabb savanyúság! Felejtsd el a kenyeret, készítsd el krumplival és szőlőlevéllel. Hihetetlen ízletes és ropogós lesz tőle. Mutatjuk a receptet!

Kovászos uborka Canned,Cucumbers,,Pickled,Cucumbers.,Glass,Jar,With,Pickled,Cucumbers,In
Kovászos uborka recept/ Fotó: Ahanov Michael /  Shutterstock

Kovászos uborka, újragondolva! 

Hozzávalók:

  • 5 literes üveg
  • 3 kg kovászolni való uborka
  • 7-9 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 liter víz
  • 3 evőkanál só
  • 8-10 szőlőlevél

Így készítsd el:

  1. Mosd meg az uborkát, a krumplit, a szőlőlevelet és a kaprot is.
  2. Az uborka végeit vágd le, majd vágd be 4 helyen hosszába és mélyen, de ne vágd szét szeletekre. Így a fűszeres lé jobban átjárja.
  3. A krumplit is szeleteld fel nagyjából 6 részre.
  4. A tiszta 5 literes üvegbe rakj alulra néhány szőlőlevelet, helyezd rá a burgonyát. Majd rakd rá a kaprot és az uborkákat. A fokhagyma darabkákat dugd be az uborkák közé, és az egész tetejére ismét mehetnek a szőlőlevelek.
  5. Keverj össze 1 liter langyos vizet és 3 evőkanál sót, forrald fel, várj míg lehűl egy kicsit és öntsd rá az egészre.
  6. Takard le kistányérral, és hagyd állni, a lakás legmelegebb pontján, vagy a teraszon, kertben a napsütésben. 
  7. 3 nap után már tálalhatod is az isteni ételek mellé.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.