
Így készül az erdélyi gogos, isteni savanyúság télire
Befőzési szezon idején kihagyhatatlan ez az erdélyi finomság. Így tedd el télire a paradicsompaprikát. Mutatjuk a receptet.
Itt a téli befőzés ideje, és most egy különleges ötletet hoztunk el nektek. Számos paprika fajta létezik: tv, alma, cseresznye, pritamin, chili, jalapeno, habanero, de az isteni erdélyi gogost a paradicsompaprikából készítheted el. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 4 db paradicsompaprika
- 500 ml ecet
- 30 dkg cukor
- 5 ek só
- 1 ek szalicil
- torma
- mustármag (opcionális)
Így készítsd el:
- Mosd meg a paprikákat és vágd cikkekre. Tedd bele egy lábosba. Öntsd rá az ecetet a cukrot. Tegyél hozzá sót és a szalicilt.
- Hagyd benne 24 órán át, időnként kavard meg, és levet fog engedni.
- Majd tedd bele steril befőttes üvegekbe. Egy kis torma és mustármag is mehet a tetejére. Öntsd rá a levet, és zárd le az üveg tetejét. Mehet is a kamrába.
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A paradicsompaprika remek vitaminforrás. Dúskál a C-vitaminban. Továbbá tele van foszforral, kalciummal, káliummal és béta-karotinnal. Provitaminokban és bioflavonoidokban gazdag. Koleszterincsökkentő, serkenti az anyagcserér és szabályozza a vérkeringést.







