Újabb hangfelvétel: "Magyar Péter egy nárcisztikus p*cs"

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.10.
Módosítva: 2024.09.11.

Így készül az erdélyi gogos, isteni savanyúság télire

Befőzési szezon idején kihagyhatatlan ez az erdélyi finomság. Így tedd el télire a paradicsompaprikát. Mutatjuk a receptet.

Szerző Ripost

Itt a téli befőzés ideje, és most egy különleges ötletet hoztunk el nektek. Számos paprika fajta létezik: tv, alma, cseresznye, pritamin, chili, jalapeno, habanero, de az isteni erdélyi gogost a paradicsompaprikából készítheted el. Mutatjuk a receptet:

Capia,Peppers,Baked,In,A,Jar,For,The,Winter,-
Fotó: DrMail

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsompaprika
  • 500 ml ecet
  •  30 dkg cukor
  • 5 ek só
  • 1 ek szalicil
  • torma
  • mustármag (opcionális)

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a paprikákat és vágd cikkekre. Tedd bele egy lábosba. Öntsd rá az ecetet a cukrot. Tegyél hozzá sót és a szalicilt. 
  2. Hagyd benne 24 órán át, időnként kavard meg, és levet fog engedni. 
  3. Majd tedd bele steril befőttes üvegekbe. Egy kis torma és mustármag is mehet a tetejére. Öntsd rá a levet, és zárd le az üveg tetejét. Mehet is a kamrába.

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A paradicsompaprika remek vitaminforrás. Dúskál a C-vitaminban. Továbbá tele van foszforral, kalciummal, káliummal és béta-karotinnal. Provitaminokban és bioflavonoidokban gazdag. Koleszterincsökkentő, serkenti az anyagcserér és szabályozza a vérkeringést. 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek