RETRO RÁDIÓ

Így készül az erdélyi gogos, isteni savanyúság télire

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 09. 10. 12:30
Frissítve2024. 09. 11. 12:43

Befőzési szezon idején kihagyhatatlan ez az erdélyi finomság. Így tedd el télire a paradicsompaprikát. Mutatjuk a receptet.

Itt a téli befőzés ideje, és most egy különleges ötletet hoztunk el nektek. Számos paprika fajta létezik: tv, alma, cseresznye, pritamin, chili, jalapeno, habanero, de az isteni erdélyi gogost a paradicsompaprikából készítheted el. Mutatjuk a receptet:

Capia,Peppers,Baked,In,A,Jar,For,The,Winter,-
Fotó: DrMail

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsompaprika
  • 500 ml ecet
  •  30 dkg cukor
  • 5 ek só
  • 1 ek szalicil
  • torma
  • mustármag (opcionális)

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a paprikákat és vágd cikkekre. Tedd bele egy lábosba. Öntsd rá az ecetet a cukrot. Tegyél hozzá sót és a szalicilt. 
  2. Hagyd benne 24 órán át, időnként kavard meg, és levet fog engedni. 
  3. Majd tedd bele steril befőttes üvegekbe. Egy kis torma és mustármag is mehet a tetejére. Öntsd rá a levet, és zárd le az üveg tetejét. Mehet is a kamrába.

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A paradicsompaprika remek vitaminforrás. Dúskál a C-vitaminban. Továbbá tele van foszforral, kalciummal, káliummal és béta-karotinnal. Provitaminokban és bioflavonoidokban gazdag. Koleszterincsökkentő, serkenti az anyagcserér és szabályozza a vérkeringést. 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.