OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.26.

Kincset ér a paprika csumája, ki ne dobd, ha befőzöl

Te is most kezdesz hozzá a lecsó befőzéséhez? Ne dobd a paprika csumáját a komposztba, mutatjuk, mire használhatod!

A lecsó befőzése nem kis munka, hiszen elég sok paprikát és paradicsomot kell feldolgozni. Ilyenkor akár egy egész napba is beletelik, mire végre leülhetsz. Ráadásul rengeteg hulladék megy a komposztba vagy a szemetesbe. Lekerül a paradicsom héja, a felesleges zöld része is megy a szemétbe, és sokan a paprika csumájától is megszabadulnak. Te ne tedd! Ne dobd ki a csumát! Kuka helyett tedd egy zacskóba, és fagyaszd le, így később még hasznodra lehet, csak elő kell venni majd. Mutatjuk a praktikát. 

Fotó: Ripost

Mehet a levesbe vagy a pöribe a paprika csumája

Nyár végéig még viszonylag jó áron kapható a paprika, de télen ez már nem igaz. Sőt! Olyankor már nem is friss, az íze sem olyan, mint nyáron a kertből frissen szedett társának. Pedig a pörköltbe és a levesbe télen is nagyon jól jön a zamata, és ami a nyári befőzésből megmaradt és lefagyasztott csuma, feldobja télen a húslevest, a gulyáslevest és a pörkölteket is. 

Így fagyaszd le a paprika csumáját!

A befőzéshez előkészített paprikából kiszedett csumákat tedd egy tálcára, és így tedd be a fagyasztóba. Hagyd bent 24 órára, majd vedd ki, és csak akkor helyezd jól zárható nejlonzacskóba vagy dobozba.  Így később könnyebben tudod kezelni a csumákat, hiszen ha azonnal zacskóban fagyasztanád le, akkor összeragadnának, és nem tudnád darabonként kivenni őket. Ha csak a levesbe szeretnél egy paprikacsumát ízesítésnek, akkor nem kell felengedni az egész csomag tartalmát. Az íze is olyan lesz, mint egy friss paprikáé, és még plusz pénzbe sem fog kerülni. Télen ez szuper hasznos.   

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek