RETRO RÁDIÓ

A legjobb trükkök, amitől a férfiak tökéletesnek érzik a lecsót

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 08. 11. 11:30

A lecsót istenien el lehet készíteni, de vajon hogyan szeretik a férfiak? Melyek azok a trükkök, amitől azt gondolják, tökéletes étel kerül az asztalra?

Nem te vagy az egyetlen, ha azt gondolod, a lecsó, amit készítesz tökéletes. Bizony ebből már több vita is származott, de vajon melyek azok a trükkök, amire tuti több férfi is esküszik? Mutatunk néhányat, ami tökéletessé teheti a kedvenc nyári ételed.

Traditional,Hungarian,Letcho,(lecsó),With,Sausage
Fotó: Peter Csakvari

 

Férfiak kedvenc trükkjei:

  • Készítsd a lecsót szalonnazsíron, ne olajon! Esetleg a kacsazsír is jó ötlet, az is istenivé varázsolja az ételt.
  • Bőséges vöröshagymát tegyél bele. Itt eltérőek a vélemények, de a vékony csíkokkal nem tévedhetsz. Apróra is vághatod. 
  • Fontosak az arányok! Legyen egy rész hagyma, két rész paradicsom, és négy rész paprika az elosztás. Fontos, hogy a hagymát jó szaftosra és üvegesre készítsd, és utána tedd bele a karikára vágott paprikát.
  • Tévhit, hogy utána mehet bele a só. Egyelőre ne tegyél bele semmilyen fűszert, mert a paprikából a só kivonja a levet. Bő leve lesz akkor a lecsónak, és korán megszottyan.
  • Eleinte nagy lángon készítsd, pár perc után viszont forgasd meg a paprikát, hogy a hagymás zsír mindenütt érje, és fedd le, hagyd kis lángon tovább főni. Utána mehet bele a jó csípős bogyiszlói paprika, persze ízlés szerint. Főleg ha a családban vagy a társaságban valaki nem szereti a csípős ételeket.
  • Vitás kérdés, hogy mi legyen a paradicsom héjával? De a legfinomabb akkor lesz, ha meghámozod. Vágd be a paradicsomot, és tedd bele 3 percre forró vízbe, majd hidegbe és húzd le a héját. Persze a zöld részét távolítsd el. Vágd fel, és add az ételhez, amikor a paprika már összeesett, és kezd üvegesedni. Utána hagyd a lecsóban szétfőni.
  • Mehet bele a fűszer is, amint a paradicsom belekerült az ételbe. Frissen őrölt fekete borsot tegyél bele, piros paprikával kapcsolatban szintén viták vannak, ha ragaszkodsz hozzá, tegyél bele, de nem feltétlenül fontos. Ilyenkor már a sónak is ott a helye a lecsóban, egy nagyon kevés cukornak is, és esetleg pár gerezd apróra vágott fokhagymát is tehetsz bele.
  • Az étel készen is van, ha a paradicsom már szétesett, de nem főtt szét. 
  • Nagyon fontos, hogy  lassú tűzön, néha megkeverve vagy a lábost, bográcsot megrázva készítsd el.

+ Tipp:

Ha esetleg szeretnél bele kolbászt is tenni, akkor zsírosabb fajtát válassz, és nagyjából 20 percre van szükség arra, hogy az íze átjárja az ételt. Amikor a paprika belekerül, akkor utána mehet bele a kolbász is.

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.