FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.11.

A legjobb trükkök, amitől a férfiak tökéletesnek érzik a lecsót

A lecsót istenien el lehet készíteni, de vajon hogyan szeretik a férfiak? Melyek azok a trükkök, amitől azt gondolják, tökéletes étel kerül az asztalra?

Szerző Ripost

Nem te vagy az egyetlen, ha azt gondolod, a lecsó, amit készítesz tökéletes. Bizony ebből már több vita is származott, de vajon melyek azok a trükkök, amire tuti több férfi is esküszik? Mutatunk néhányat, ami tökéletessé teheti a kedvenc nyári ételed.

Traditional,Hungarian,Letcho,(lecsó),With,Sausage
Fotó: Peter Csakvari

 

Férfiak kedvenc trükkjei:

  • Készítsd a lecsót szalonnazsíron, ne olajon! Esetleg a kacsazsír is jó ötlet, az is istenivé varázsolja az ételt.
  • Bőséges vöröshagymát tegyél bele. Itt eltérőek a vélemények, de a vékony csíkokkal nem tévedhetsz. Apróra is vághatod. 
  • Fontosak az arányok! Legyen egy rész hagyma, két rész paradicsom, és négy rész paprika az elosztás. Fontos, hogy a hagymát jó szaftosra és üvegesre készítsd, és utána tedd bele a karikára vágott paprikát.
  • Tévhit, hogy utána mehet bele a só. Egyelőre ne tegyél bele semmilyen fűszert, mert a paprikából a só kivonja a levet. Bő leve lesz akkor a lecsónak, és korán megszottyan.
  • Eleinte nagy lángon készítsd, pár perc után viszont forgasd meg a paprikát, hogy a hagymás zsír mindenütt érje, és fedd le, hagyd kis lángon tovább főni. Utána mehet bele a jó csípős bogyiszlói paprika, persze ízlés szerint. Főleg ha a családban vagy a társaságban valaki nem szereti a csípős ételeket.
  • Vitás kérdés, hogy mi legyen a paradicsom héjával? De a legfinomabb akkor lesz, ha meghámozod. Vágd be a paradicsomot, és tedd bele 3 percre forró vízbe, majd hidegbe és húzd le a héját. Persze a zöld részét távolítsd el. Vágd fel, és add az ételhez, amikor a paprika már összeesett, és kezd üvegesedni. Utána hagyd a lecsóban szétfőni.
  • Mehet bele a fűszer is, amint a paradicsom belekerült az ételbe. Frissen őrölt fekete borsot tegyél bele, piros paprikával kapcsolatban szintén viták vannak, ha ragaszkodsz hozzá, tegyél bele, de nem feltétlenül fontos. Ilyenkor már a sónak is ott a helye a lecsóban, egy nagyon kevés cukornak is, és esetleg pár gerezd apróra vágott fokhagymát is tehetsz bele.
  • Az étel készen is van, ha a paradicsom már szétesett, de nem főtt szét. 
  • Nagyon fontos, hogy  lassú tűzön, néha megkeverve vagy a lábost, bográcsot megrázva készítsd el.

+ Tipp:

Ha esetleg szeretnél bele kolbászt is tenni, akkor zsírosabb fajtát válassz, és nagyjából 20 percre van szükség arra, hogy az íze átjárja az ételt. Amikor a paprika belekerül, akkor utána mehet bele a kolbász is.

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek