RETRO RÁDIÓ

Olcsó, laktató, imádnivaló: ez a tepsis krumpli mindent visz

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 05. 10. 11:30

A burgonyás ételek legjobb receptjét hoztuk el neked. Ez a tepsis krumpli mindent visz. Neked is ki kell próbálni. Ráadásul egészen olcsón megúszod, laktat és egyszerű. Bármikor gyorsan összedobhatod.

Ki ne szeretné a sütőben sült burgonyát. A tepsis krumpli igazi ász, nagyon gyorsan elkészül, nem kerül sok pénzbe, hónap végén kitűnő választás, és nagyon laktató is. Egy kis parmezánnal vagy más sajttal megbolondítva hihetetlen finom lesz. Önmagában is fogyasztatod, de szuper húsok mellé is.

Tepsis krumpli /Potato,Gratin,-,Graten,(baked,Potatoes,With,Cream,And,Cheese)
Tepsis krumpli recept/Fotó: Esin Deniz /  Shutterstock

Tepsis krumpli parmezánnal

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fűszerek ízlés szerint (szerencsendió, kakukkfű, esetleg pirospaprika)
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg parmezán vagy más reszelt sajt 
  • rozmaring a tetejére

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a krumplit. Majd szeleted fel  fél 2,5-3 mm vastag karikákra. Kiolajozott tepsibe rakd bele őket úgy, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást. A tejszínbe tegyél apróra vágott fokhagymát, fűszerezd, sózd, majd öntsd rá a krumplira, a tetejére pedig mehet a reszelt parmezán és egy szál rozmaring.
  2.  Alufóliával takard le, és 180 C fokra előmelegített sütőben 45 percig süsd, majd vedd le a fóliát és további 15 percig pirítsd, amíg a krumpli és a tetején a sajt megpirul. 
  3. Melegen tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.