
Tavaszi zöldborsóleves: íme hozzá a legjobb nagyi-trükk
Nincs finomabb a zsenge zöldborsónál! Főzeléknek is isteni, de tavaszi zöldborsóleves is készíthető belőle, ami a friss zöldségektől különlegesen finom, ettől a trükktől pedig sűrűbb, testesebb lesz.
Tavaszra ki vagyunk éhezve a friss zöldségek ízére, de szerencsére most már bőségesen lehet beszerezni belőlük. Itt a tavaszi zöldborsóleves ideje, ami vajas galuskával az igazi; de ahhoz, hogy olyan legyen, mint a nagyié, érdemes egy kis extra hozzávalót is beletenni! Ez pedig nem más, mint egy kevés reszelt krumpli, amitől sűrűbb, teltebb és finomabb lesz a leves. Mutatjuk a receptet!

Tavaszi zöldborsóleves recept
Hozzávalók
- 50 dkg friss, fejtett zöldborsó
- 2 db idei sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 1 tk cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb krumpli
- só, bors
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
A galuskához:
- 1 db tojás
- 3 ek liszt
- 1 ek vaj
- só
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A tavaszi zöldborsóleves elkészítéséhez egy kevés olaj és 1 evőkanál vaj keverékén karamellizáld meg az apró kockákra hagymát az egy teáskanálnyi cukorral, tedd rá a reszelt fokhagymát, majd add hozzá a karikákra vágott répát és petrezselymet. Add hozzá a reszelt burgonyát, majd az egészet pirítsd együtt pár percig. Szórd meg egy evőkanál liszttel, keverd el, és öntsd fel húsleves alaplével vagy vízzel. Add hozzá a zöldborsót, fűszerezd, majd fedő alatt, lassú tűzön főzd 15-20 percig.
- Míg fő a borsóleves, készítsd el a galuskát. A liszthez add hozzá a vajat, üsd bele a tojást, tedd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan dolgozd össze az egészet, míg homogén massza nem lesz. Amikor a leves már majdnem kész, szaggasd bele kanállal a galuskatésztát; pár perc, és már tálalhatod is!






