RETRO RÁDIÓ

Készítsd fordítva a lecsót, így sokkal finomabb

Létrehozva2025. 05. 17. 14:30

Érdemes néha eltérni a hagyományos recepttől, ha szeretnél egy kis változatosságot. A fordított lecsó elkészítése nem tart tovább, mint az eredeti változaté, de az íze sokkal gazdagabb; és mindössze egyetlen dolgon kell változtatnod.

Mindenkinek van egy jól bevált receptje erre a hagyományos magyar ételre, de az alapok általában ugyanazok: vagyis, hogy először a hagymát, majd a paradicsomot, és legvégül a paprikát kell a lábosba tenni. A fordított lecsó azonban, mint a neve is mutatja, változtat ezen a sorrenden: a hagyma dinsztelése után a paprika kerül a főzőedénybe, és csak a végén a paradicsom. Ha így főzöd, a paprika íze dominánsabb lesz, így egészen különleges lesz a lecsó. Mutatjuk, hogyan készül a fordított lecsó!

A fordított lecsó mindenki kedvence lesz.
Gazdagabb ízű a fordított lecsó, érdemes kipróbálni! Fotó: Andrey Starostin /  Shutterstock

Fordított lecsó recept

Hozzávalók:

  • 80 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

  • Forrázd le a paradicsomokat, tedd őket hideg vízbe, majd húzd le a héjukat. Kockázd fel, és tedd félre őket. A megmosott paprikákat csumázd ki és vágd ujjnyi vastag karikákra. Hámozd meg és kockázd fel a hagymákat.
  • Olvaszd ki a szalonna zsírját kis lángon egy lábosban. Ha már áttetsző, tedd hozzá az apróra vágott hagymát, és süsd üvegesre. Tedd hozzá a paprikát, és fedő alatt párold addig, míg teljesen meg nem puhul. 
  • Vedd le a tűzről a lábost, szórd meg a pirospaprikával a paprikás hagymát, sózd, borsozd, majd mehet bele a paradicsom. Forrald fedő nélkül 15 percig, majd tálalhatod is; friss kenyérrel az igazi a fordított lecsó!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.