
Készítsd fordítva a lecsót, így sokkal finomabb
Érdemes néha eltérni a hagyományos recepttől, ha szeretnél egy kis változatosságot. A fordított lecsó elkészítése nem tart tovább, mint az eredeti változaté, de az íze sokkal gazdagabb; és mindössze egyetlen dolgon kell változtatnod.
Mindenkinek van egy jól bevált receptje erre a hagyományos magyar ételre, de az alapok általában ugyanazok: vagyis, hogy először a hagymát, majd a paradicsomot, és legvégül a paprikát kell a lábosba tenni. A fordított lecsó azonban, mint a neve is mutatja, változtat ezen a sorrenden: a hagyma dinsztelése után a paprika kerül a főzőedénybe, és csak a végén a paradicsom. Ha így főzöd, a paprika íze dominánsabb lesz, így egészen különleges lesz a lecsó. Mutatjuk, hogyan készül a fordított lecsó!

Fordított lecsó recept
Hozzávalók:
- 80 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
- Forrázd le a paradicsomokat, tedd őket hideg vízbe, majd húzd le a héjukat. Kockázd fel, és tedd félre őket. A megmosott paprikákat csumázd ki és vágd ujjnyi vastag karikákra. Hámozd meg és kockázd fel a hagymákat.
- Olvaszd ki a szalonna zsírját kis lángon egy lábosban. Ha már áttetsző, tedd hozzá az apróra vágott hagymát, és süsd üvegesre. Tedd hozzá a paprikát, és fedő alatt párold addig, míg teljesen meg nem puhul.
- Vedd le a tűzről a lábost, szórd meg a pirospaprikával a paprikás hagymát, sózd, borsozd, majd mehet bele a paradicsom. Forrald fedő nélkül 15 percig, majd tálalhatod is; friss kenyérrel az igazi a fordított lecsó!






