
Szívvel-lélekkel: 3 szemkápráztató anyák napi sütemény
Anyák napjára kedveskedj finomsággal! Ha szívvel-lélekkel készíted, a legegyszerűbb sütemény is csodás remekmű lesz. Mutatunk 3 fantasztikus receptet.
Anyák napján a virág mellé egy kis finomság sem hiányozhat az asztalról. Szívvel-lélekkel készülnek az ünnepi sütemények, mutatunk 3 receptet, ezeket neked is ki kell próbálnod! Szemkápráztató édességeket hoztunk most neked, lepd meg édesanyádat valamelyikkel.

Szívvel-lélekkel: sütemények anyák napjára
1.Mákos-citromos torta

Hozzávalók:
alaphoz:
- 15 dkg zabkeksz
- 2 ek barna cukor
- 1 ek kókuszreszelék
- 10 dkg puha vaj
krémhez
- 15 dkg darált mák
- 2 db citrom
- 2 dl görög joghurt
- 2 dl tejszín
- 15 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag instant zselatin ( 20 g )
díszítéshez:
- tejszínhab
- citrom
- egész mák
Így készítsd el:
- A torta alapjához daráld le vagy törd össze a kekszet. Keverd össze a cukorral és a kókuszreszelékkel. Gyúrd hozzá az olvasztott vajat, éppen csak langyos legyen a vaj. Így lesz éppen jó, morzsás állaga. Nyomd össze az ujjaiddal: akkor jó, ha nem hullik szét, hanem megmarad egyben. Szórd bele egy kapcsos tortaforma aljába, majd egy kispohár aljával nyomkodd szépen le. Legalább fél órára tedd a hűtőbe, amíg megszilárdul.
- Keverd össze a joghurtot a citromok reszelt héjával, kifacsart levével, a darált mákkal és a vaníliás cukorral.
- A tejszínt a zselatinnal verd fel habosra, forgasd össze a mákos-citromos joghurttal és a mascarponéval. Az alapra töltsd rá. Hűtőszekrényben több órán keresztül hagyd megdermedni.
- Tálalás előtt tejszínhabbal, citrommal, egész mákszemekkel díszítsd.
Jó étvágyat!
2. Csokis muffin

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 3 dk kakaópor ( púpos )
- 2 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
Így készítsd el:
- A puha vajat keverd habosra a cukorral, és egyenként dolgozd bele a tojásokat. A lisztet vegyítsd el a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas keverékbe forgasd bele.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tészta masszáját egy 12 részes muffin tepsi papírkapszlikkal kibélelt mélyedéseibe kanalazd bele, majd nagyjából 20 perc alatt süsd meg. A muffinokat emeld ki a tepsiből és hagyd hűlni a rácson.
- A krémhez verd fel a tejszínt cukorral, majd keverd hozzá a gőz felett felolvasztott csokoládét. Hűtsd le a krémet, majd töltsd bele habzsákba és nyomd a muffinok tetejére. Végül csokoládédarabokat szórj rá.
Jó étvágyat!
3. Fehér csokis, epres sajttorta

Hozzávalók:
- 15 dkg vajas keksz
- 8 dkg vaj
krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 1 tk vaníliaaroma
- 20 dkg fehér csokoládé
díszítéshez:
- eper
- málna
- áfonya
- tortazselé
Így készítsd el:
- Tedd a kekszet egy mélyhűtő tasakba, és sodrófával törd össze morzsásra. Olvaszd meg a vajat, öntsd hozzá a kekszmorzsához, dolgozd össze jól, majd nyomkodd bele egy 20 cm-es, kapcsos tortaforma aljáb. Tedd be a hűtőbe.
- A krémhez a mascarponét a habtejszínnel és a vaníliaaromával egy robotgép segítségével keverd habosra. A fehér csokit kockázd fel, olvaszd meg vízgőz fölött és hagyd kissé kihűlni. Majd laza mozdulatokkal forgasd hozzá a mascarponés alaphoz. Nagyon fontos, hogy ne keverd túl.
- Az epret vágd félbe és rakd ki vele a tortaforma szélét. A habot simítsd rá a kekszalapra, és tedd vissza a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
- Pár szem epret és áfonyát botmixerrel pürésíts. Add hozzá a tortazseléhez, és a csomagoláson található útmutató szerint készítsd el a zselét, majd öntsd rá a torta tetejére.
- Tedd a tortát a végén egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a tortakarimát óvatosan távolítsd el, és díszítsd a sütemény tetejét friss gyümölccsel.
Jó étvágyat!







