RETRO RÁDIÓ

Világbajnok ez a tepsis rántott hús, brutális receptet mutatunk

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 04. 27. 14:30

Nagyon ízletes ez a bundázott finomság. Tepsiben készül a rántott hús: ezt a receptet neked is ismerni kell. Koronázd meg vele a vasárnapi asztalt!

Egyszerű, isteni és ezúttal tepsiben készül a nagy kedvenc. Különleges bundát kapott a rántott hús, ezt neked is ki kell próbálnod! Nagyon gyorsan elkészítheted, utána a vasárnapi asztalon a helye. Nem marad ott sokáig, a férfiak és a gyerekek gyorsan szétkapkodják. Mutatjuk a receptet.

Rántott hús
Rántott hús sajtbundában, tepsiben sütve/ Fotó: mindmegette.hu

Rántott hús sajtbundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • bors
  • 3 db tojás
  • 1 tk fokhagymapor
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Irdald be a karajszeleteket a hártyás oldalán. Majd finoman, pár gyengéd ütéssel klopfold ki. 
  2. Fűszerezd a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal.
  3. A tojásokat verd fel egy tálban, sózd, borsozd és add hozzá a fokhagymaport is, majd habverővel jól keverd át.
  4. Forgasd meg a húst a lisztben, majd a felvert fűszeres tojásban, legvégül reszelt sajtban. 
  5. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, vékonyan kend meg olajjal, erre helyezd rá a karajszeleteket. 
  6. 190 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd addig, amíg a sajt szépen rápirul a hússzeletekre. 
  7. Krumplipürével és kovászos ubival tálalhatod is. Természetesen más köretek is nagyon finomak hozzá.
    Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.