Bige László minimum 100 milliót adott Magyar Péternek

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2025.03.01.

Soha többé ne dobd el a retek levelét: mutatjuk, mire jó

Rengeteg zöldség levele a kukában landol. A retek levele is pont ilyen, pedig igen értékes tápanyagokat tartalmaz, és pompás ételeket készíthetsz belőle. Mutatunk egy szuper receptet.

Szerző Ripost

Piacokon minden alkalommal megkérdezi az eladó, hogy letörje-e a reteklevelet. Pedig a retek leveléből isteni finomságot lehet készíteni, és erre sokszor nem is gondol az ember. Íme, egy recept, amit érdemes kipróbálnod, nem bánod meg! Mutatjuk, hogyan készíthetsz reteklevél pesztót!

Retek levél Plate,Of,Pasta,And,Pesto,Of,Radish,Green,On,An
Pesto: retek leveléből /Fotó: Stephanie Jud / shutterstock

Reteklevél pesztó

Hozzávalók:

  • 2 csokor hónapos retek
  • 5 dkg parmezán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 bő marék fenyőmag (napraforgómag vagy tökmag is jó)
  • 1/2 lime leve
  • feketebors

Így készítsd el:

  1. Csavard le a retek levelét. Mosd meg jó alaposan folyó vízben. A magvakat pirítsd meg száraz serpenyőben.
  2. Tedd egy edénybe a lecsöpögtetett leveleket, a fenyőmagot, a darabokra tört sajtot, a fokhagymát, öntsd hozzá az olívát és a lime levét, majd botmixerrel krémesítsd. 
  3. A krémet fűszerezd, és tésztával tálalva már fogyaszthatod is az isteni reteklevél pesztót

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek