RETRO RÁDIÓ

Soha többé ne dobd el a retek levelét: mutatjuk, mire jó

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 03. 01. 11:30

Rengeteg zöldség levele a kukában landol. A retek levele is pont ilyen, pedig igen értékes tápanyagokat tartalmaz, és pompás ételeket készíthetsz belőle. Mutatunk egy szuper receptet.

Piacokon minden alkalommal megkérdezi az eladó, hogy letörje-e a reteklevelet. Pedig a retek leveléből isteni finomságot lehet készíteni, és erre sokszor nem is gondol az ember. Íme, egy recept, amit érdemes kipróbálnod, nem bánod meg! Mutatjuk, hogyan készíthetsz reteklevél pesztót!

Retek levél Plate,Of,Pasta,And,Pesto,Of,Radish,Green,On,An
Pesto: retek leveléből /Fotó: Stephanie Jud / shutterstock

Reteklevél pesztó

Hozzávalók:

  • 2 csokor hónapos retek
  • 5 dkg parmezán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 bő marék fenyőmag (napraforgómag vagy tökmag is jó)
  • 1/2 lime leve
  • feketebors

Így készítsd el:

  1. Csavard le a retek levelét. Mosd meg jó alaposan folyó vízben. A magvakat pirítsd meg száraz serpenyőben.
  2. Tedd egy edénybe a lecsöpögtetett leveleket, a fenyőmagot, a darabokra tört sajtot, a fokhagymát, öntsd hozzá az olívát és a lime levét, majd botmixerrel krémesítsd. 
  3. A krémet fűszerezd, és tésztával tálalva már fogyaszthatod is az isteni reteklevél pesztót

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.