
Álomfinom ez az epres süti, a franciák nagy kedvence
Beköszöntött az eperszezon, máris egy isteni desszert receptjét hoztuk el neked! Kihagyhatatlan ez az epres süti, a franciák szuper pitéje. Hipp-hopp összerakhatod, egy órán belül tálalhatod is!
Eperszezon elején a franciák nagy kedvencét hoztuk el neked. Az epres Clafoutis a piték királynője. Mennyei, illatos, és nagyon ízletes, igazi Jolly joker desszert. Óriási előnye, hogy tíz perc alatt összedobhatod, és szuper választás, ha esetleg hétköznap este megkívánod. Ha vendégeket vársz, akkor se hagyd ki! Aki szereti az epret, imádni fogja és nem véletlenül. Mutatjuk a receptet!

Epres süti- francia tejpite
Hozzávalók:
- 50 dkg friss eper
- 10 dkg cukor
- 13,5 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 1 ek vaj
- 1 csipet só
- 0,5 rúd vanília magjai vagy vanília őrlemény
Így készítsd el:
- Az epres Clafoutis, vagyis az epres tejpite elkészítéséhez tisztítsd meg az epret és vágd fel apró darabokra.
- A tésztához a cukrot a tojással, a sóval és a vaníliával keverd ki, majd öntsd fel tejjel és szitáld bele a lisztet. Kézi habverővel dolgozd csomómentesre.
- Egy nagyobb piteformát vagy kis tepsit, esetleg jénait vajazz ki, öntsd bele a tésztát, és pakold meg eperrel.
- 175 C fokra előmelegített sütőben, 30-35 percig süsd, míg a pite szép barna lesz. Ha a széle felpúposodik és a közepe remeg, akkor jó.
- Langyosan, porcukorral tálalhatod is!
Jó étvágyat!







