RETRO RÁDIÓ

Itt az új szezon első bombasztikus cukkinireceptje

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 03. 29. 18:20

Igazán egészséges és nagyon finom ez a tortilla. Cukkinirecept, amit neked is ki kell próbálnod! Ez lesz 2025-ben a tavasz nagy kedvence, és a diétába is beillesztheted.

Szuper finomságot készíthetsz cukkiniből, ami reggelire vagy vacsorára is tökéletes. Cukkinirecept nélkül a tavasz mit sem ér, hiszen nagyon egészséges ez a zöldség, az íze pedig fenséges. Ráadásul a cukkinis-sajtos tortillához tényleg kevés alapanyag kell. Felejtsd el a kenyeret, kóstold meg ezt a hihetetlen finom, laktató szendvicset. 

Cukkinirecept
Cukkinirecept/Fotó: Fotó: Ripost

Cukkinirecept

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • só, bors, ízlés szerint fűszer (pl. kakukkfű)
  • olívaolaj
  • 15 dkg reszelt sajt (lehet kecskesajt is)
  • apróra vágott csirkemell megsütve 
  • bébi spenót
  • joghurtos kence

Így készítsd el:

  1. Uborkaszeletelőn karikázd fel a cukkinit. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, arra helyezd rá a karikákat egymás mellé négyet, vagy ötöt legalább 4 sorban, ahogy az alábbi videóban is láthatod. 
  2. Szórj rá sót, borsot, és ízlés szerint fűszert. Tegyél rá egy kevés olívaolajat, és szórd rá a reszelt sajtot.
  3. 200 C fokon süsd meg. Hamar el is készül a sajtos cukkini-tortilla
Cukkinirecept
Fotó: Ripost
  1. Töltsd meg csirkemellel, bébi spenóttal, rukkolával (vagy azzal, amid éppen van otthon) és csorgass rá joghurtos kencét.  Természetesen tehetsz bele mást is: felkarikázott paradicsomot, hagymát, pritamin paprikát. Vagy bármit, amit szeretnél. 
  2. Isteni szendvics lesz belőle! Csak össze kell hajtani, vagy fel lehet tekerni, mint a palacsintát. Nagyon laktató, viszont szinte nincs benne szénhidrát, így vacsorára is bátran fogyaszthatod. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.