
Ettől az egyszerű trükktől gyorsabban elkészül az aranygaluska
Megkönnyítjük a dolgod: hoztunk neked egy szuper jó receptet. Az aranygaluska igazi foszlós, könnyű és gyors verzióját mutatjuk most meg.
Isteni finom, mégis nehéz elkészíteni ezt a magyar édességet. Az aranygaluska foszlós, könnyű tésztája, finom dióval és vaníliasodóval tálalva kihívást jelent? Mutatjuk, hogyan tudod gyorsan és egyszerűen elkészíteni: ebben segíthet neked egy 2,5 dl-es bögre. Ez a trükk megkönnyíti a munkádat. Mutatjuk a receptet.

Aranygaluska recept
Hozzávalók:
tésztához:
- 5 és fél bögre liszt (70 dkg)
- 1/2 bögre barna cukor (7 dkg)
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
- 1 csomag élesztő
- 1 bögre langyos tej (2,5 dl)
- 1 csipetnyi só
töltelék:
- 1,5 bögre darált dió(15 dkg)
- 3/4 bögre barna cukor (10 dkg )
- 5 dkg olvasztott vaj
vaníliaöntet:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 bögre tej ( 1 l )
- 5 ek barna cukor
Így készítsd el:
- Egy műanyag tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt.
- Add hozzá a tojásokat, az olvasztott vajat és a langyos tejet. Gyúrd össze a tésztát kézzel. Bár ragacsos az állaga, de ez a normális. Szórd meg liszttel a tetejét, takard le konyharuhával, hagyd kelni nagyjából 50 percig. Közben keverd össze a diót és a cukrot.
- A megkelt tésztát borítsd ki egy lisztes felületre, hajtsd félbe, és nyújtsd ki. Nagyjából 2 cm vastagra húzd szét. Lisztezd meg a tetejét. Szaggass ki a tésztából 5 cm nagyságú köröket egy pohár segítségével.
- Vajazz ki egy nagyobb tepsit, helyezd bele a galuskákat, kend meg olvasztott vajjal és szórd meg cukros dióval szépen egyenletesen a tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára süsd meg. Tűvel ellenőrizd a galuska állapotát.
- Közben készítsd el a vanília öntetet, a csomagoláson szereplő útmutató szerint.
- Amint elkészült a tészta, tálalhatod is a vaníliával leöntve.
Jó étvágyat!







