Krausz Gábor
Azt hitted, nem lehet semmire használni a maradékot?
Újra fel tudod használni a mogyoróvajas üveget, mielőtt az a kukában végezné.
A mai pazarló világban igazi kincset ér, ha valamit fel tudunk használni, főleg, ha azonnal. Persze emiatt azért nem kell elkezdenünk mindent felhalmozni, elég, ha megjegyezzük mondjuk ezt a trükköt!
Egy séf, Carleigh Bodrug, aki vegán recepteket és életmód-tippeket oszt meg YouTube-csatornáján, megosztotta receptjét, amit akkor érdemes alkalmaznod, ha már a mogyoróvajas üveg alját lesed és kapargatod a széleit, amit persze sosem tudsz teljesen kitisztítani. A feladat: készíts mogyoróvaj alapú szószt, amit aztán később felhasználhatsz bármilyen ételhez.
Fogd a maradék mogyoróvajjal teli tégelyt, és tegyél bele szójaszószt, juharszirupot, rizsecetet, srirachát, friss gyömbért és limelevet, majd rázd fel jól! Isteni szósz lesz belőle!
Carleigh Bodrug egyik kedvenc felhasználási tippje a mogyoróvajas szószra: készíts egy jó kis mogyoróvajas tésztasalátát vele! Ez vöröskáposztát, koriandert, uborkát, kaliforniai paprikát, mentát, sárgarépát, zöldhagymát és tésztát tartalmaz. Ezekhez jön az elengedhetetlen, általunk készített, mogyoróvaj alapú szósz. Érdemes kipróbálni!
Forrás: Mirror