RETRO RÁDIÓ

Ha imádod a csípőset, ezekért a receptekért odáig leszel!

WB
Szerző
WB
Létrehozva2024. 02. 18. 18:30

Ha odáig vagy a pikáns, csípős ízvilágú ételekért, akkor ezek a fogások ízlenek majd! Garantáltan felpezsdítik a napod!

Csípős paradicsomleves

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 szál halványított zeller
  • 2 darabosparadicsom-konzerv
  • 1 kis ág friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1-2 db zöld csili
  • bors
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 2-3 db koktélparadicsom

Elkészítés: 

1. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon süssük meg. Tegyük rá a nagyon vékony félkarikára vágott zellert, kicsit pároljuk együtt. Öntsük rá a paradicsomkonzerveket, dobjuk  bele az oregánót és kezdjük el főzni.

2. A csiliket karikázzuk fel, tegyük bele a levesbe. Ha kell, adjunk hozzá kis vizet, de csak annyit, hogy a végén egy jó sűrű levesünk legyen. Főzés közben kóstoljunk, és a szükséges mértékben sózzuk, borsozzuk az ételt.

3. Közben egy serpenyőben süssük ropogósra a pici falatokra tépkedett kenyeret. Fogyasztás előtt szedjük tányérokba a forró levest, szórjuk a tetejére a pirított kenyeret, rakjunk rá egy-két félbevágott koktélparadicsomot, tekerjünk rá borsot, és locsoljuk meg pár csepp olajjal is.

 

Elkészítési idő: 35 perc 

1 adag: 150 kcal

 

Csípős csirkemell barna rizzsel és sárgarépával

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál Worcester-szósz
  • 1 csilipaprika
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • fekete bors

A körethez:

  • 200 g vadrizzsel kevert barna rizs
  • 800 g sárgarépa
  • bors

 

Elkészítés:

1. A csirkemellet kockázzuk fel. A fokhagymát reszeljük le, a csilit vágjuk nagyon apróra. Mindezt jól keverjük össze a hússal. Locsoljuk meg a szójaszósszal és a Worcester-szósszal, fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

2. Egy vastag talpú serpenyőben forrósítjuk fel az olajat. Dobjuk rá a fűszeres húskockákat. Addig süssük, időnként megkeverve, míg szép pirosra nem sül a csirkemell. Közben a sárgarépát hámozzuk meg, karikázzuk fel, és nagyon kevés vizet aláöntve pároljuk meg egy lábasban. Közben sózzuk és borsozzuk.

3. A rizst kevés olajon pirítsuk meg, engedjük fel másfélszer annyi vízzel. A vízbe tegyünk egy kevés sót és főzzük meg. 

Elkészítési idő: 30 perc 

1 adag: 470 kcal

 

Csípős tonhalas tepsis újburgonya

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg újburgonya
  • 1/2-1/2 db színes kaliforniai paprika 
  • 1-2 db zöld hegyes-erős paprika
  • 1 fej lila hagyma 
  • bors
  • 200 g tonhalkonzerv (olívaolajos)
  • 1 db citrom 

Elkészítés: 

1. A burgonyát mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük keverőtálba. Rakjuk hozzá a kicsumázott, felkockázott kaliforniai paprikákat, a felaprított lila hagymát, a felkarikázott csípős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól át. Végül öntsük rá a tonhalkonzervet az olajával együtt. Ezzel is forgassuk össze.

2. Az egészet öntsük át egy tepsibe, terítsük szét. Tegyük 180 fokos sütőbe, és süssük 15-20 percig. Tálalás előtt facsarjunk rá kevés citromlevet. Friss salátát adjunk mellé.

Elkészítési idő: 35 perc 

Egy adag: 319 Kcal

Fotó: Nemeth Andras Peter 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.