Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
FAZÉK

Szerző WB

Létrehozva: 2024.02.18.

Ha imádod a csípőset, ezekért a receptekért odáig leszel!

Ha odáig vagy a pikáns, csípős ízvilágú ételekért, akkor ezek a fogások ízlenek majd! Garantáltan felpezsdítik a napod!

Csípős paradicsomleves

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 szál halványított zeller
  • 2 darabosparadicsom-konzerv
  • 1 kis ág friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1-2 db zöld csili
  • bors
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 2-3 db koktélparadicsom

Elkészítés: 

1. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon süssük meg. Tegyük rá a nagyon vékony félkarikára vágott zellert, kicsit pároljuk együtt. Öntsük rá a paradicsomkonzerveket, dobjuk  bele az oregánót és kezdjük el főzni.

2. A csiliket karikázzuk fel, tegyük bele a levesbe. Ha kell, adjunk hozzá kis vizet, de csak annyit, hogy a végén egy jó sűrű levesünk legyen. Főzés közben kóstoljunk, és a szükséges mértékben sózzuk, borsozzuk az ételt.

3. Közben egy serpenyőben süssük ropogósra a pici falatokra tépkedett kenyeret. Fogyasztás előtt szedjük tányérokba a forró levest, szórjuk a tetejére a pirított kenyeret, rakjunk rá egy-két félbevágott koktélparadicsomot, tekerjünk rá borsot, és locsoljuk meg pár csepp olajjal is.

 

Elkészítési idő: 35 perc 

1 adag: 150 kcal

 

Csípős csirkemell barna rizzsel és sárgarépával

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál Worcester-szósz
  • 1 csilipaprika
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • fekete bors

A körethez:

  • 200 g vadrizzsel kevert barna rizs
  • 800 g sárgarépa
  • bors

 

Elkészítés:

1. A csirkemellet kockázzuk fel. A fokhagymát reszeljük le, a csilit vágjuk nagyon apróra. Mindezt jól keverjük össze a hússal. Locsoljuk meg a szójaszósszal és a Worcester-szósszal, fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

2. Egy vastag talpú serpenyőben forrósítjuk fel az olajat. Dobjuk rá a fűszeres húskockákat. Addig süssük, időnként megkeverve, míg szép pirosra nem sül a csirkemell. Közben a sárgarépát hámozzuk meg, karikázzuk fel, és nagyon kevés vizet aláöntve pároljuk meg egy lábasban. Közben sózzuk és borsozzuk.

3. A rizst kevés olajon pirítsuk meg, engedjük fel másfélszer annyi vízzel. A vízbe tegyünk egy kevés sót és főzzük meg. 

Elkészítési idő: 30 perc 

1 adag: 470 kcal

 

Csípős tonhalas tepsis újburgonya

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg újburgonya
  • 1/2-1/2 db színes kaliforniai paprika 
  • 1-2 db zöld hegyes-erős paprika
  • 1 fej lila hagyma 
  • bors
  • 200 g tonhalkonzerv (olívaolajos)
  • 1 db citrom 

Elkészítés: 

1. A burgonyát mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük keverőtálba. Rakjuk hozzá a kicsumázott, felkockázott kaliforniai paprikákat, a felaprított lila hagymát, a felkarikázott csípős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól át. Végül öntsük rá a tonhalkonzervet az olajával együtt. Ezzel is forgassuk össze.

2. Az egészet öntsük át egy tepsibe, terítsük szét. Tegyük 180 fokos sütőbe, és süssük 15-20 percig. Tálalás előtt facsarjunk rá kevés citromlevet. Friss salátát adjunk mellé.

Elkészítési idő: 35 perc 

Egy adag: 319 Kcal

Fotó: Nemeth Andras Peter 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek