
Ha imádod a csípőset, ezekért a receptekért odáig leszel!
Ha odáig vagy a pikáns, csípős ízvilágú ételekért, akkor ezek a fogások ízlenek majd! Garantáltan felpezsdítik a napod!
Csípős paradicsomleves
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 szál halványított zeller
- 2 darabosparadicsom-konzerv
- 1 kis ág friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó
- 1-2 db zöld csili
- só
- bors
- 1 szelet kovászos kenyér
- 2-3 db koktélparadicsom
Elkészítés:
1. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon süssük meg. Tegyük rá a nagyon vékony félkarikára vágott zellert, kicsit pároljuk együtt. Öntsük rá a paradicsomkonzerveket, dobjuk bele az oregánót és kezdjük el főzni.
2. A csiliket karikázzuk fel, tegyük bele a levesbe. Ha kell, adjunk hozzá kis vizet, de csak annyit, hogy a végén egy jó sűrű levesünk legyen. Főzés közben kóstoljunk, és a szükséges mértékben sózzuk, borsozzuk az ételt.
3. Közben egy serpenyőben süssük ropogósra a pici falatokra tépkedett kenyeret. Fogyasztás előtt szedjük tányérokba a forró levest, szórjuk a tetejére a pirított kenyeret, rakjunk rá egy-két félbevágott koktélparadicsomot, tekerjünk rá borsot, és locsoljuk meg pár csepp olajjal is.
Elkészítési idő: 35 perc
1 adag: 150 kcal

Csípős csirkemell barna rizzsel és sárgarépával
Hozzávalók (4 személyre):
- 600 g csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál Worcester-szósz
- 1 csilipaprika
- 1 evőkanál szezámolaj
- só
- fekete bors
A körethez:
- 200 g vadrizzsel kevert barna rizs
- 800 g sárgarépa
- só
- bors
Elkészítés:
1. A csirkemellet kockázzuk fel. A fokhagymát reszeljük le, a csilit vágjuk nagyon apróra. Mindezt jól keverjük össze a hússal. Locsoljuk meg a szójaszósszal és a Worcester-szósszal, fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
2. Egy vastag talpú serpenyőben forrósítjuk fel az olajat. Dobjuk rá a fűszeres húskockákat. Addig süssük, időnként megkeverve, míg szép pirosra nem sül a csirkemell. Közben a sárgarépát hámozzuk meg, karikázzuk fel, és nagyon kevés vizet aláöntve pároljuk meg egy lábasban. Közben sózzuk és borsozzuk.
3. A rizst kevés olajon pirítsuk meg, engedjük fel másfélszer annyi vízzel. A vízbe tegyünk egy kevés sót és főzzük meg.
Elkészítési idő: 30 perc
1 adag: 470 kcal

Csípős tonhalas tepsis újburgonya
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg újburgonya
- 1/2-1/2 db színes kaliforniai paprika
- 1-2 db zöld hegyes-erős paprika
- 1 fej lila hagyma
- só
- bors
- 200 g tonhalkonzerv (olívaolajos)
- 1 db citrom
Elkészítés:
1. A burgonyát mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük keverőtálba. Rakjuk hozzá a kicsumázott, felkockázott kaliforniai paprikákat, a felaprított lila hagymát, a felkarikázott csípős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól át. Végül öntsük rá a tonhalkonzervet az olajával együtt. Ezzel is forgassuk össze.
2. Az egészet öntsük át egy tepsibe, terítsük szét. Tegyük 180 fokos sütőbe, és süssük 15-20 percig. Tálalás előtt facsarjunk rá kevés citromlevet. Friss salátát adjunk mellé.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 319 Kcal








