RETRO RÁDIÓ

Ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletes a répatorta

Létrehozva2025. 01. 10. 12:30

Ha szeretnél egy olcsó, gyors édességet készíteni, akkor ezt a receptet neked találták ki! A répatorta sokak szerint tavaszi süti, de érdemes télen is elkészíteni, hiszen különleges ízével ilyenkor is mindenkit levesz a lábáról.

Puha, könnyű a tésztája, változatosan elkészítheted, és tévhit, hogy répaíze lenne! A répatorta igazi adu ász, ha kevés időd van, de süteményre vágyik a család; ráadásul olcsók a hozzávalók, és kezdő háziasszonyoknak is sikerélmény megsütni. Egyszerűen csak készítsd el a masszát, tedd formába, és süsd meg – a répatorta garantált siker akkor is, ha nem készítesz hozzá krémet és mázat. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes!

Télen is jólesik a répatorta.
Mindenki kedvence a répatorta! Fotó: irina2511 /  Shutterstock

Répatorta recept

Hozzávalók:

  • 150 gramm zabliszt
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg vaj
  • 1 db alma
  • 4 ek méz
  • fél tk fahéj
  • 1 csom vaníliás cukor
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • 1 marék mazsola

Elkészítés: 

  • Mosd meg, majd áztasd be tiszta vízbe a mazsolákat, végül öblítsd le őket.
  • Pucold meg a sárgarépát, az almát, vágd fel őket kisebb darabokra, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd őket. Ha nem viszi a gép, egy kevés vizet bátran adhatsz hozzá.
  • Keverd össze a hozzávalókat egy nagyobb tálban, a végén tedd bele a szódabikarbónát és a citromlét. 
  • Tedd a masszát egy tortaformába; ízlés szerint szórhatsz a tetejére diót, mogyorót vagy kesudiót.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd 40-45 percen keresztül. Ha lejárt az idő, tűpróbával ellenőrizd, megsült-e a belseje. Ha igen, hagyd egy kicsit hűlni, majd borítsd ki a formából; és már kész is a finom, téli répatorta!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.