
Ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletes a répatorta
Ha szeretnél egy olcsó, gyors édességet készíteni, akkor ezt a receptet neked találták ki! A répatorta sokak szerint tavaszi süti, de érdemes télen is elkészíteni, hiszen különleges ízével ilyenkor is mindenkit levesz a lábáról.
Puha, könnyű a tésztája, változatosan elkészítheted, és tévhit, hogy répaíze lenne! A répatorta igazi adu ász, ha kevés időd van, de süteményre vágyik a család; ráadásul olcsók a hozzávalók, és kezdő háziasszonyoknak is sikerélmény megsütni. Egyszerűen csak készítsd el a masszát, tedd formába, és süsd meg – a répatorta garantált siker akkor is, ha nem készítesz hozzá krémet és mázat. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes!

Répatorta recept
Hozzávalók:
- 150 gramm zabliszt
- 2 db sárgarépa
- 30 dkg vaj
- 1 db alma
- 4 ek méz
- fél tk fahéj
- 1 csom vaníliás cukor
- fél tk szódabikarbóna
- fél citrom leve
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
- Mosd meg, majd áztasd be tiszta vízbe a mazsolákat, végül öblítsd le őket.
- Pucold meg a sárgarépát, az almát, vágd fel őket kisebb darabokra, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd őket. Ha nem viszi a gép, egy kevés vizet bátran adhatsz hozzá.
- Keverd össze a hozzávalókat egy nagyobb tálban, a végén tedd bele a szódabikarbónát és a citromlét.
- Tedd a masszát egy tortaformába; ízlés szerint szórhatsz a tetejére diót, mogyorót vagy kesudiót.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd 40-45 percen keresztül. Ha lejárt az idő, tűpróbával ellenőrizd, megsült-e a belseje. Ha igen, hagyd egy kicsit hűlni, majd borítsd ki a formából; és már kész is a finom, téli répatorta!






