Magyar Péter hr-főnöke : Jól jöhet pár százezer ember halála

POLITIK
Létrehozva: 2025.01.10. 12:30

Ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletes a répatorta

Ha szeretnél egy olcsó, gyors édességet készíteni, akkor ezt a receptet neked találták ki! A répatorta sokak szerint tavaszi süti, de érdemes télen is elkészíteni, hiszen különleges ízével ilyenkor is mindenkit levesz a lábáról.

Puha, könnyű a tésztája, változatosan elkészítheted, és tévhit, hogy répaíze lenne! A répatorta igazi adu ász, ha kevés időd van, de süteményre vágyik a család; ráadásul olcsók a hozzávalók, és kezdő háziasszonyoknak is sikerélmény megsütni. Egyszerűen csak készítsd el a masszát, tedd formába, és süsd meg – a répatorta garantált siker akkor is, ha nem készítesz hozzá krémet és mázat. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes!

Télen is jólesik a répatorta.
Mindenki kedvence a répatorta! Fotó: irina2511 /  Shutterstock

Répatorta recept

Hozzávalók:

  • 150 gramm zabliszt
  • 2 db sárgarépa
  • 30 dkg vaj
  • 1 db alma
  • 4 ek méz
  • fél tk fahéj
  • 1 csom vaníliás cukor
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • 1 marék mazsola

Elkészítés: 

  • Mosd meg, majd áztasd be tiszta vízbe a mazsolákat, végül öblítsd le őket.
  • Pucold meg a sárgarépát, az almát, vágd fel őket kisebb darabokra, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd őket. Ha nem viszi a gép, egy kevés vizet bátran adhatsz hozzá.
  • Keverd össze a hozzávalókat egy nagyobb tálban, a végén tedd bele a szódabikarbónát és a citromlét. 
  • Tedd a masszát egy tortaformába; ízlés szerint szórhatsz a tetejére diót, mogyorót vagy kesudiót.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd 40-45 percen keresztül. Ha lejárt az idő, tűpróbával ellenőrizd, megsült-e a belseje. Ha igen, hagyd egy kicsit hűlni, majd borítsd ki a formából; és már kész is a finom, téli répatorta!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek