Magyarországon lehet Hunter Biden botrányos laptopjának másolata

INSIDER
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2025.01.14.

Ettől az őrületes trükktől lesz igazán magas a piskótád

Nem elég a konyhai rutin, ezt a trükköt neked is ismerned kell! Így lesz tökéletes a piskóta, eláruljuk a titkát.

Szerző Ripost

Rengeteg recept létezik az egyik legegyszerűbbnek tűnő és isteni finom sütire. A piskóta lehet csokis, gyümölcsös, és a torták alapja is lehet. Bár az egyik legnagyobb félelem az, hogy nem lesz magas a piskóta! Nem vagy egyedül, ha már neked is összeesett a tészta, és kiszáradt másnapra. De vajon mi a titka, a tökéletes piskótának, mi az a lépés ami nagyon sokat segíthet , hogy fantasztikus süteményed legyen? Most megtudhatod.

Piskóta Sponge,Cake,In,A,Blue,Aluminum,Mold,On,A,Wooden
Piskóta trükk, így lesz tökéletes a tésztája Fotó: Hans Geel / Shutterstock/ 

Piskóta trükk

Kezdd a süti készítését egy nagyon hasznos trükkel! Mielőtt a tojásfehérjét habbá vernéd, hívd segítségül az ecetet! Töröld át az edényt ecetes vagy citromleves ruhával. Ezzel minden zsiradékot eltávolítasz róla, és a zsír nem akadályozza meg a tökéletes habverést. Hiszen ettől lesz a tészta levegős és így könnyebben megemelkedik.

Szódabikarbóna se maradjon ki!

Tegyél a tésztába a sütőpor mellett szódabikarbónát is, így a tészta megőrzi nedvességét is, fele-fele arányba alkalmazd őket. Ez is segít abban, hogy ne essen össze a piskóta, hanem tökéletes magassága legyen, amilyet a nagykönyvben nagyanyáink megírtak.

Piskóta recept

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só

Így készítsd el:

  1. Miután ecettel teljesen zsírtalanítottad a tálakat, válaszd szét a tojásokat, majd verd kemény habbá a fehérjét, a sárgáját pedig keverd ki a cukor felével.
  2. Amikor majdnem teljesen kemény a tojáshab, add hozzá a cukor másik felét, és a citromlevet a reszelt héjával együtt, és addig verd, míg meg nem áll a habverőn.
  3. Óvatosan forgasd hozzá a felvert habhoz a tojássárgáját, majd mehet a sütőporral és szódabikarbónával elkevert liszt: három evőkanállal tegyél hozzá fokozatosan, majd Önts hozzá három evőkanál vizet is, és óvatosan keverd össze. Ezután mehet bele a liszt és a víz másik fele is. Addig keverd így, amíg homogén lesz a tészta.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsül. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek