tóth gabi
Nem elég a konyhai rutin, ezt a trükköt neked is ismerned kell! Így lesz tökéletes a piskóta, eláruljuk a titkát.
Rengeteg recept létezik az egyik legegyszerűbbnek tűnő és isteni finom sütire. A piskóta lehet csokis, gyümölcsös, és a torták alapja is lehet. Bár az egyik legnagyobb félelem az, hogy nem lesz magas a piskóta! Nem vagy egyedül, ha már neked is összeesett a tészta, és kiszáradt másnapra. De vajon mi a titka, a tökéletes piskótának, mi az a lépés ami nagyon sokat segíthet , hogy fantasztikus süteményed legyen? Most megtudhatod.
Kezdd a süti készítését egy nagyon hasznos trükkel! Mielőtt a tojásfehérjét habbá vernéd, hívd segítségül az ecetet! Töröld át az edényt ecetes vagy citromleves ruhával. Ezzel minden zsiradékot eltávolítasz róla, és a zsír nem akadályozza meg a tökéletes habverést. Hiszen ettől lesz a tészta levegős és így könnyebben megemelkedik.
Tegyél a tésztába a sütőpor mellett szódabikarbónát is, így a tészta megőrzi nedvességét is, fele-fele arányba alkalmazd őket. Ez is segít abban, hogy ne essen össze a piskóta, hanem tökéletes magassága legyen, amilyet a nagykönyvben nagyanyáink megírtak.
Jó étvágyat!