RETRO RÁDIÓ

Ettől az őrületes trükktől lesz igazán magas a piskótád

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 01. 14. 12:00

Nem elég a konyhai rutin, ezt a trükköt neked is ismerned kell! Így lesz tökéletes a piskóta, eláruljuk a titkát.

Rengeteg recept létezik az egyik legegyszerűbbnek tűnő és isteni finom sütire. A piskóta lehet csokis, gyümölcsös, és a torták alapja is lehet. Bár az egyik legnagyobb félelem az, hogy nem lesz magas a piskóta! Nem vagy egyedül, ha már neked is összeesett a tészta, és kiszáradt másnapra. De vajon mi a titka, a tökéletes piskótának, mi az a lépés ami nagyon sokat segíthet , hogy fantasztikus süteményed legyen? Most megtudhatod.

Piskóta Sponge,Cake,In,A,Blue,Aluminum,Mold,On,A,Wooden
Piskóta trükk, így lesz tökéletes a tésztája Fotó: Hans Geel / Shutterstock/ 

Piskóta trükk

Kezdd a süti készítését egy nagyon hasznos trükkel! Mielőtt a tojásfehérjét habbá vernéd, hívd segítségül az ecetet! Töröld át az edényt ecetes vagy citromleves ruhával. Ezzel minden zsiradékot eltávolítasz róla, és a zsír nem akadályozza meg a tökéletes habverést. Hiszen ettől lesz a tészta levegős és így könnyebben megemelkedik.

Szódabikarbóna se maradjon ki!

Tegyél a tésztába a sütőpor mellett szódabikarbónát is, így a tészta megőrzi nedvességét is, fele-fele arányba alkalmazd őket. Ez is segít abban, hogy ne essen össze a piskóta, hanem tökéletes magassága legyen, amilyet a nagykönyvben nagyanyáink megírtak.

Piskóta recept

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só

Így készítsd el:

  1. Miután ecettel teljesen zsírtalanítottad a tálakat, válaszd szét a tojásokat, majd verd kemény habbá a fehérjét, a sárgáját pedig keverd ki a cukor felével.
  2. Amikor majdnem teljesen kemény a tojáshab, add hozzá a cukor másik felét, és a citromlevet a reszelt héjával együtt, és addig verd, míg meg nem áll a habverőn.
  3. Óvatosan forgasd hozzá a felvert habhoz a tojássárgáját, majd mehet a sütőporral és szódabikarbónával elkevert liszt: három evőkanállal tegyél hozzá fokozatosan, majd Önts hozzá három evőkanál vizet is, és óvatosan keverd össze. Ezután mehet bele a liszt és a víz másik fele is. Addig keverd így, amíg homogén lesz a tészta.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsül. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.