
Ettől az őrületes trükktől lesz igazán magas a piskótád
Nem elég a konyhai rutin, ezt a trükköt neked is ismerned kell! Így lesz tökéletes a piskóta, eláruljuk a titkát.
Rengeteg recept létezik az egyik legegyszerűbbnek tűnő és isteni finom sütire. A piskóta lehet csokis, gyümölcsös, és a torták alapja is lehet. Bár az egyik legnagyobb félelem az, hogy nem lesz magas a piskóta! Nem vagy egyedül, ha már neked is összeesett a tészta, és kiszáradt másnapra. De vajon mi a titka, a tökéletes piskótának, mi az a lépés ami nagyon sokat segíthet , hogy fantasztikus süteményed legyen? Most megtudhatod.

Piskóta trükk
Kezdd a süti készítését egy nagyon hasznos trükkel! Mielőtt a tojásfehérjét habbá vernéd, hívd segítségül az ecetet! Töröld át az edényt ecetes vagy citromleves ruhával. Ezzel minden zsiradékot eltávolítasz róla, és a zsír nem akadályozza meg a tökéletes habverést. Hiszen ettől lesz a tészta levegős és így könnyebben megemelkedik.
Szódabikarbóna se maradjon ki!
Tegyél a tésztába a sütőpor mellett szódabikarbónát is, így a tészta megőrzi nedvességét is, fele-fele arányba alkalmazd őket. Ez is segít abban, hogy ne essen össze a piskóta, hanem tökéletes magassága legyen, amilyet a nagykönyvben nagyanyáink megírtak.
Piskóta recept
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál víz
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk sütőpor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 csipet só
Így készítsd el:
- Miután ecettel teljesen zsírtalanítottad a tálakat, válaszd szét a tojásokat, majd verd kemény habbá a fehérjét, a sárgáját pedig keverd ki a cukor felével.
- Amikor majdnem teljesen kemény a tojáshab, add hozzá a cukor másik felét, és a citromlevet a reszelt héjával együtt, és addig verd, míg meg nem áll a habverőn.
- Óvatosan forgasd hozzá a felvert habhoz a tojássárgáját, majd mehet a sütőporral és szódabikarbónával elkevert liszt: három evőkanállal tegyél hozzá fokozatosan, majd Önts hozzá három evőkanál vizet is, és óvatosan keverd össze. Ezután mehet bele a liszt és a víz másik fele is. Addig keverd így, amíg homogén lesz a tészta.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsül.
Jó étvágyat!







