FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2025.01.11. 11:30

Így készül a lekváros puffancska: könnyebb, mint fánkot sütni

Ha vendégeket vársz, csak 20 percre van szükséged, hihetetlen gyorsan elkészítheted a puffancskát. Ez az apró édesség a gyerekek nagy kedvence is. Mutatjuk a receptet!

A lekváros puffancs nemcsak isteni, de elkészíteni is roppant egyszerű. A vendégek és a család is imádni fogja, ez nem kétség. Reggeli kávéhoz és teához is szuper ez az édesség, de a hétvégi ebéd desszertjének is tökéletesen megfelel. Ha megsütötted, ne felejtsd el belemártani a lekvárba! Garantáltan egyszerűbb, mint a fánkot megsütni. Mutatjuk a receptet!

Donuts,In,Powdered,Sugar.
Regeli nasinak és hétvégi, ebéd utáni deszertnek is kiváló a lekváros puffancska (Fotó: nelea33 /  Shutterstock)

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 8 gr sütőpor
  • 25 dkg joghurt
  • 25 dkg liszt
  • 4-5 ek cukor

 

Így készítsd el:

  1. Egy tálba keverd össze a tojásokat, a sütőport, a joghurtot, a lisztet és a cukrot.  
  2. Forró olajban, egy kanál segítségével szaggasd bele a tésztát. Süsd aranybarnára a gömböcskéket a forró olajban, ügyelve, hogy ne szívja meg magát a tészta. Szinte magától megfordulnak a puffancskák, de azért te magad is forgathatod közben őket.
  3. Megforgathatod őket porcukorba, és lekvárral is tálalhatod.

Jó étvágyat!

Tipp:

Ezt a finomságot a gyerekek kedvéért is megcsinálhatod, teljesen odalesznek ezekért a falatnyi puffancsokért. Akár egy szülinapi zsúrra is jó választás, lekvárba mártogatva pedig isteni. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek