
Így készül a lekváros puffancska: könnyebb, mint fánkot sütni
Ha vendégeket vársz, csak 20 percre van szükséged, hihetetlen gyorsan elkészítheted a puffancskát. Ez az apró édesség a gyerekek nagy kedvence is. Mutatjuk a receptet!
A lekváros puffancs nemcsak isteni, de elkészíteni is roppant egyszerű. A vendégek és a család is imádni fogja, ez nem kétség. Reggeli kávéhoz és teához is szuper ez az édesség, de a hétvégi ebéd desszertjének is tökéletesen megfelel. Ha megsütötted, ne felejtsd el belemártani a lekvárba! Garantáltan egyszerűbb, mint a fánkot megsütni. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 8 gr sütőpor
- 25 dkg joghurt
- 25 dkg liszt
- 4-5 ek cukor
Így készítsd el:
- Egy tálba keverd össze a tojásokat, a sütőport, a joghurtot, a lisztet és a cukrot.
- Forró olajban, egy kanál segítségével szaggasd bele a tésztát. Süsd aranybarnára a gömböcskéket a forró olajban, ügyelve, hogy ne szívja meg magát a tészta. Szinte magától megfordulnak a puffancskák, de azért te magad is forgathatod közben őket.
- Megforgathatod őket porcukorba, és lekvárral is tálalhatod.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ezt a finomságot a gyerekek kedvéért is megcsinálhatod, teljesen odalesznek ezekért a falatnyi puffancsokért. Akár egy szülinapi zsúrra is jó választás, lekvárba mártogatva pedig isteni.







