RETRO RÁDIÓ

Így készül a lekváros puffancska: könnyebb, mint fánkot sütni

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 01. 11. 11:30

Ha vendégeket vársz, csak 20 percre van szükséged, hihetetlen gyorsan elkészítheted a puffancskát. Ez az apró édesség a gyerekek nagy kedvence is. Mutatjuk a receptet!

A lekváros puffancs nemcsak isteni, de elkészíteni is roppant egyszerű. A vendégek és a család is imádni fogja, ez nem kétség. Reggeli kávéhoz és teához is szuper ez az édesség, de a hétvégi ebéd desszertjének is tökéletesen megfelel. Ha megsütötted, ne felejtsd el belemártani a lekvárba! Garantáltan egyszerűbb, mint a fánkot megsütni. Mutatjuk a receptet!

Donuts,In,Powdered,Sugar.
Regeli nasinak és hétvégi, ebéd utáni deszertnek is kiváló a lekváros puffancska (Fotó: nelea33 /  Shutterstock)

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 8 gr sütőpor
  • 25 dkg joghurt
  • 25 dkg liszt
  • 4-5 ek cukor

 

Így készítsd el:

  1. Egy tálba keverd össze a tojásokat, a sütőport, a joghurtot, a lisztet és a cukrot.  
  2. Forró olajban, egy kanál segítségével szaggasd bele a tésztát. Süsd aranybarnára a gömböcskéket a forró olajban, ügyelve, hogy ne szívja meg magát a tészta. Szinte magától megfordulnak a puffancskák, de azért te magad is forgathatod közben őket.
  3. Megforgathatod őket porcukorba, és lekvárral is tálalhatod.

Jó étvágyat!

Tipp:

Ezt a finomságot a gyerekek kedvéért is megcsinálhatod, teljesen odalesznek ezekért a falatnyi puffancsokért. Akár egy szülinapi zsúrra is jó választás, lekvárba mártogatva pedig isteni. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.