
3 olcsó és gyors recept, ha babkonzervből főznél valamit
Fehérjedús, finom és tápláló, ezért nagyon hasznos, ha rendszeresen szerepel bab a menüben. A legjobb és leggyorsabb megoldás, ha babkonzerv az alapanyag, hiszen így húsz perc alatt letudhatod a főzést.
Babot fogyasztani nagyon egészséges, de sokszor az tartja tőle vissza az embert, hogy órákig kell főzni, és akkor még a több órás áztatásról nem is beszéltünk. Szerencsére lehet gyorsabban is főzni ebből az alapanyagból, elég, ha van otthon egy-két babkonzerv. Ha gyorsan szeretnél finom ebédet készíteni, a legegyszerűbb babkonzervből főzni. Ha ezeket a recepteket elkészíted, senki nem fog éhesen felállni az asztaltól!

Paradicsomos bab
Hozzávalók:
- 20 dkg bab (konzervből)
- 1 db vöröshagyma
- 3 szál friss kakukkfű (vagy 3 tk szárított)
- 3 ek olívaolaj
- 20 dkg konzerv paradicsom
- só, bors
Elkészítés:
- Hámozd meg és vágd apró kockákra a hagymát, a babot szűrd le, tépkedd le a kakukkfű leveleit. Párold üvegesre a hagymát az olajon, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel és egy kevés vízzel. Sózd, borsozd, és lassú tűzön főzd tíz percig. Tedd bele a babot, a kakukkfüvet, és főzd további öt percig. Friss kenyérrel tálalva az igazi, de rizst is készíthetsz hozzá.
Csilis bab
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 doboz darabolt konzerv paradicsom
- 2 babkonzerv
- 1,5 doboz konzerv csemegekukorica
- 2 db csili paprika
- só, bors
- 2 ek olaj
Elkészítés:
- Forrósítsd fel az olajat, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd rajta fehérre a darált húst. Sózd, borsozd, majd add hozzá a kockákra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Pár percig pirítsd őket együtt, majd add hozzá a paradicsomkonzerveket a levükkel együtt. Tedd bele a felaprított, kimagozott csilipaprikákat, és főzd együtt fél óráig.
- A babot és a kukoricát szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, majd csepegtesd le, és forgasd a darált húsos keverékbe. Nagy lángon főzd néhány percig, majd ha szükséges, még sózd, borsozd.
Hagymás bab babkonzerv alapanyagból
Hozzávalók:
- 2 doboz babkonzerv
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk szárított petrezselyemzöld
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 dl víz
Elkészítés:
- Kockázd fel a szalonnát, majd pirítsd le alacsony lángon. Ha elég zsírt eresztett, vedd ki a sült szalonnát az edényből, és tedd félre. A zsíron pirítsd meg a kockákra vágott hagymát, add hozzá a sűrített paradicsomot, a reszelt fokhagymát, a sót, borsot, a szárított petrezselyemzöldet, és alaposan keverd össze.
- Szűrd le a babot, és add a hagymás alaphoz. Tedd vissza az edényt a tűzre, öntsd fel a két deci vízzel, tedd hozzá a sült szalonnát, és főzd kis lángon 15 percig.






