tóth gabi
Szinte mindenki imádja a csirkemellet, persze csak akkor, ha nem száraz. Szerencsére létezik egy módszer, amivel szaftos és egyben omlós is lesz! Csak tartsd be ezt a trükköt!
Ha az ünnepek alatt szeretnél csirkesültet készíteni, akkor ne tétovázz! Bár sokan szeretik rántva, ezen kívül is rengeteg módon el lehet készíteni. A sült csirkemell például igazán remek választás! Persze oda kell figyelni, nehogy a tepsiben kiszáradjon, vagy elveszítse omlós állagát! Szerencsére létezik egy szuper konyhai trükk, ami segít neked, hogy ízletes, sőt, ünnepi legyen ez a fenséges fogás!
Sütésnél tegyél sütőpapírt a csirkemellek alá, hiszen segít abban, hogy ne száradjon ki a hús, ne veszítse el szaftos állagát. A sütőpapír azt is támogatja, hogy a csirke saját levében párolódjon, és ízletesebb, omlósabb és szaftosabb legyen.
Nagyon fontos a csirke előkészítése. Ha bepácolod, az már félsiker! Hatására fellazulnak a rostok, és a hús ízvilága is gazdagabb lesz. A sütés előtti napon tedd bele a csirkemellet sós fürdőbe. Használj 30 gramm sót és egy liter vizet. Engedd bele a csirkemellet úgy, hogy a folyadék ellepje. Ez a fürdő segít abban, hogy a hús megőrizze nedvességét sütés közben.
Ha szereted a csirke bőrét, akkor hagyd rajta bátran! A bőr segít abban, hogy bent maradjon a rostok között a nedvesség. Ha pedig nem szereted, akkor akár a sütés végén is leveheted a húsról.
Egy éjszakára sózd be a csirkét, és áztasd be, hagyd rajta a bőrét. Majd másnap fűszerezd ízlés szerint és csomagold be sütőpapírba. Utána mehet a sütőbe! Ez a trükk szuper a csirkéhez, mert koncentrált lesz a hús íze.