FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.12.24.

Ínycsiklandó karácsony: tényleg csak ez kell a tökéletes sült krumplihoz

Kiderült a nagy titok, a meglepő hozzávaló.

Tedd a kezedet a szívedre: a gasztronómia csodafegyvere a sült krumpli! Jólesik a nyári hőségben, de a karácsonyi bekuckózós filmnézés közben is. Alap sósan, ketchuppal, de van, aki vaníliafagyival is szereti. Az egyik legnépszerűbb köret, ami hús nélkül is megállja a helyét! Az elkészítése nem ördöngösség, de ahhoz, hogy igazán finom legyen, érdemes bevetni egy titkos hozzávalót!

Könnyű ráérezni a hibátlan sült krumpli elkészítésére(Fotó: Pexels/Dzenina Lukac)

Az egyenletes méretűre vágott krumpli, a friss olaj és a kellően mély serpenyő mellé vesd be a kukoricakeményítőt! Ez a titkos hozzávaló egy speciális bevonatot képezve megőrzi a krumpli nedvességét, hozzájárulva a tökéletes, kívül ropogós, belül puha végeredményhez – szól a Life.hu tanácsa. A portál emellett megosztotta a holland és belga sültkrumpli-készítők titkát is, a dupla sütést!

No, de haladjunk sorban! Miután leöblítettük és szárazra töröltük az egyenletes méretűre vágott krumplikat, forgassuk meg azokat a kukoricakeményítőbe, hogy tökéletes védőréteget képezzen a hasábokon, majd jöhet a dupla sütés! Először 160 fokon süssük a hasábburgonyát, majd egy kevés pihentetés után jöhet a 190 fokos extra sütés az aranybarna, hibátlanul ropogós végeredményért.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek