RETRO RÁDIÓ

Ínycsiklandó karácsony: tényleg csak ez kell a tökéletes sült krumplihoz

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 12. 24. 10:30

Kiderült a nagy titok, a meglepő hozzávaló.

Tedd a kezedet a szívedre: a gasztronómia csodafegyvere a sült krumpli! Jólesik a nyári hőségben, de a karácsonyi bekuckózós filmnézés közben is. Alap sósan, ketchuppal, de van, aki vaníliafagyival is szereti. Az egyik legnépszerűbb köret, ami hús nélkül is megállja a helyét! Az elkészítése nem ördöngösség, de ahhoz, hogy igazán finom legyen, érdemes bevetni egy titkos hozzávalót!

Könnyű ráérezni a hibátlan sült krumpli elkészítésére(Fotó: Pexels/Dzenina Lukac)

Az egyenletes méretűre vágott krumpli, a friss olaj és a kellően mély serpenyő mellé vesd be a kukoricakeményítőt! Ez a titkos hozzávaló egy speciális bevonatot képezve megőrzi a krumpli nedvességét, hozzájárulva a tökéletes, kívül ropogós, belül puha végeredményhez – szól a Life.hu tanácsa. A portál emellett megosztotta a holland és belga sültkrumpli-készítők titkát is, a dupla sütést!

No, de haladjunk sorban! Miután leöblítettük és szárazra töröltük az egyenletes méretűre vágott krumplikat, forgassuk meg azokat a kukoricakeményítőbe, hogy tökéletes védőréteget képezzen a hasábokon, majd jöhet a dupla sütés! Először 160 fokon süssük a hasábburgonyát, majd egy kevés pihentetés után jöhet a 190 fokos extra sütés az aranybarna, hibátlanul ropogós végeredményért.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.