Létrehozva: 2021.02.24.

Unod a sült krumplit? Ezt kóstold meg helyette!

Unalmasnak tartod a sült krumplit vagy szeretnél egészségesebb krumplis köretet készíteni a családnak? Mutatunk pár finom receptet, amit könnyedén megsüthetsz otthon.

Imádjuk a burgonyát köretként, de néha felmerül a kérdés, miért mindig ugyan azt tesszük az asztalra. Ha unod a sült krumplit, ezeket kóstold meg helyette!

Fokhagymás-vajas sültkrumpli:

Fotó: shutterstock

Mosd meg alaposan a krumplit, majd egy kicsi vagdosd be a tetejét. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg a tetejüket olvasztott vaj és zúzott fokhagyma keverékével, aztán mehet a só és bors a tetejére. 190 fokon előmelegített sütőben süsd, amíg a burgonyák elkezdenek szétnyílni (kb. 20-25 perc). Ekkor vedd ki a tepsit, és csurgass megint a krumplira a fokhagymás vajból, a tetejét pedig szórd meg mozzarellával vagy a kedvenc sajtoddal. Süsd még ugyanennyi ideig, hogy ropogósra süljön a külseje.

Steakburgonya:

Fotó: Shutterstock

Az benne a legjobb, hogy ezt is tepsiben készítheted el, nem szívja magába az olajat, mint a hasábburgonya. Alaposan mosd meg a krumplit, majd vágd fel hosszában 6-8 cikkre. Egy tálban forgasd össze olívaolajjal, sóval, borssal és kedvenc zöldfűszereiddel. Sütőpapírral bélelt tepsin kb. 30 perc alatt ropogósra sül 200 fokon. Érdemes időközben megforgatni a krumplikat, mártogatóssal önmagában is kiválóan megállja a helyét.

Házi chips:

Fotó: shutterstock

Szintén alapos tisztítással kezdj, majd vágd minél vékonyabb, kb. 1 mm-es szeletekre a krumplit. Ha van uborkagyalu kéznél, nyugodtan használd. Ízlésed szerint olívaolajban vagy vajban forgasd meg, sóval, borssal, kedvenc fűszereiddel ízesítsd, akár még sajtot is szórhatsz rá. Sütőpapírral bélelt tepsire rakd úgy, hogy ne fedjék egymást a szeletek, mert így tudnak ropogósra sülni. Kb. negyed óra 170 fokon elég ahhoz, hogy szépen megpiruljon.

Tejfölös tepsis burgonya:

Fotó: shutterstock

Egy adaghoz nagyjából 1 kg krumplit héjában főzz meg, majd kihűlés után hámozd meg, és vágd fel karikákra. A felét rakd egy kivajazott tepsibe, sózd és szórd meg a kedvenc sajtoddal a tetejét. Parmezánnal például rendkívül ízletessé teheted. Jöhet a második réteg, majd sózás után önts rá 5 dl tejfölt. Jöhet a következő adag sajt, majd ízlés szerint kakukkfüvet, apróra vágott újhagymát vagy snidlinget is szórhatsz a tetejére. 200 fokon összesütjük, kb. 20 perc alatt a sajt szépen megbarnul és összeérnek a finom ízek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dráma a repülőn: terhes felesége mellett halt meg a férj

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

metropol.hu

Marics Peti és Binhky reagált a botrányra

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp az éjjel fellélegezhetett, már nem kell aggódnia + videó

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál