Létrehozva: 2021.02.24.

Unod a sült krumplit? Ezt kóstold meg helyette!

Unalmasnak tartod a sült krumplit vagy szeretnél egészségesebb krumplis köretet készíteni a családnak? Mutatunk pár finom receptet, amit könnyedén megsüthetsz otthon.

Imádjuk a burgonyát köretként, de néha felmerül a kérdés, miért mindig ugyan azt tesszük az asztalra. Ha unod a sült krumplit, ezeket kóstold meg helyette!

Fokhagymás-vajas sültkrumpli:

Fotó: shutterstock

Mosd meg alaposan a krumplit, majd egy kicsi vagdosd be a tetejét. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg a tetejüket olvasztott vaj és zúzott fokhagyma keverékével, aztán mehet a só és bors a tetejére. 190 fokon előmelegített sütőben süsd, amíg a burgonyák elkezdenek szétnyílni (kb. 20-25 perc). Ekkor vedd ki a tepsit, és csurgass megint a krumplira a fokhagymás vajból, a tetejét pedig szórd meg mozzarellával vagy a kedvenc sajtoddal. Süsd még ugyanennyi ideig, hogy ropogósra süljön a külseje.

Steakburgonya:

Fotó: Shutterstock

Az benne a legjobb, hogy ezt is tepsiben készítheted el, nem szívja magába az olajat, mint a hasábburgonya. Alaposan mosd meg a krumplit, majd vágd fel hosszában 6-8 cikkre. Egy tálban forgasd össze olívaolajjal, sóval, borssal és kedvenc zöldfűszereiddel. Sütőpapírral bélelt tepsin kb. 30 perc alatt ropogósra sül 200 fokon. Érdemes időközben megforgatni a krumplikat, mártogatóssal önmagában is kiválóan megállja a helyét.

Házi chips:

Fotó: shutterstock

Szintén alapos tisztítással kezdj, majd vágd minél vékonyabb, kb. 1 mm-es szeletekre a krumplit. Ha van uborkagyalu kéznél, nyugodtan használd. Ízlésed szerint olívaolajban vagy vajban forgasd meg, sóval, borssal, kedvenc fűszereiddel ízesítsd, akár még sajtot is szórhatsz rá. Sütőpapírral bélelt tepsire rakd úgy, hogy ne fedjék egymást a szeletek, mert így tudnak ropogósra sülni. Kb. negyed óra 170 fokon elég ahhoz, hogy szépen megpiruljon.

Tejfölös tepsis burgonya:

Fotó: shutterstock

Egy adaghoz nagyjából 1 kg krumplit héjában főzz meg, majd kihűlés után hámozd meg, és vágd fel karikákra. A felét rakd egy kivajazott tepsibe, sózd és szórd meg a kedvenc sajtoddal a tetejét. Parmezánnal például rendkívül ízletessé teheted. Jöhet a második réteg, majd sózás után önts rá 5 dl tejfölt. Jöhet a következő adag sajt, majd ízlés szerint kakukkfüvet, apróra vágott újhagymát vagy snidlinget is szórhatsz a tetejére. 200 fokon összesütjük, kb. 20 perc alatt a sajt szépen megbarnul és összeérnek a finom ízek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek