
Így készül a szilveszter nagy kedvence, az isteni korhelyleves
Közeledik az év vége, és még szilveszter előtt érdemes megfőzni ezt az isteni ételt. Korhelyleves magyaros fűszerezésű finomság, sok füstölt hússal, és a gyomrodnak is jót tesz. Mutatjuk a receptet.
Hamarosan itt az év vége és idén ne hagyd ki te sem ezt a finom levest. Korhelyleves a szilveszter egyik kedvelt étele, ha kimaradt eddig a töltött káposzta, akkor ezt az ételt jóval gyorsabban elkészítheted. Lehet jól is fog esni a karácsonyi menü után. Mutatjuk a receptet:

Korhelyleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 0,5 tk édes pirospaprika
- 50 dkg savanyú káposzta
- só, bors
- 4 db babérlevél
- 30 dkg kolbász
- 30 dkg főtt füstölt tarja
- 20 dkg tejföl
- 2 ek liszt
- friss kenyér
Így készítsd el:
- Pucold meg a hagymákat, vágd fel finomra, és a szalonnát is. Egy lábasban pirítsd meg ezeket. Majd vedd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, és keverd hozzá a savanyú káposztát.
- Tedd vissza a tűzre, és néhány percig pirítsd. Majd öntsd fel 2 liter vízzel. Sózd, borsozd, tegyél bele babérlevelet is. Forrald fel, és kis lángon még főzd 15 percen keresztül.
- A kolbász bőrét húzd le, karikázd fel. A füstölt húst aprítsd fel, és tedd bele a kolbásszal együtt a levesbe.
- A tejföld keverd csomómentesre a liszttel, adj hozzá néhány evőkanál levest. Keverd el, ezzel behabarod a levest. Forrald fel ismét, és főzd pár percig.
- Tejföllel, friss kenyérrel tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Forrás: mindmegette.hu







