kulcsár edina
Ha eddig még nem készítetted el ezt az isteni ételt, akkor itt az ideje! A kocsonya akkor az igazi, ha rezeg, és szép tiszta; ebben segít ez a recept. Az is kederül, hogyan tudod az összes zsírt leszedni róla!
Ha tél, akkor kocsonya – ezt az ételt szinte mindenki elkészíti legalább egyszer decemberben, de nem baj, ha többször is az asztalra kerül. Ehhez nem árt egy jó kocsonya recept, hiszen az lenne a cél, hogy tökéletes legyen, vagyis legyen finom, szilárduljon meg kellőképpen, és akkor az igazi, ha tökéletesen tiszta, vagyis nincs zsírréteg a tetején. De hogyan tudod az utolsó cseppig leszedni? Mutatjuk!
Segít a szalvéta
A kocsonya főzése nem bonyolult, de időigényes, hiszen minél tovább rotyog, annál tisztább lesz. A legtöbb kocsonyarecept kitér arra, hogy érdemes ugyanúgy leszedni a habját, mint a húslevesnek, de ha szeretnéd minél több zsírtól megszabadítani a kocsonyát, akkor később, a főzés során érdemes leszedegetni a tetejéről. Ha pedig elkészült, ne öntsd egyből a tányérokba, hanem várj egy keveset, hogy a zsír a tetejére ússzon – ekkor pedig szedd le kanállal, majd itasd le szalvétával vagy konyhai törlőkendővel a maradékot. Az is jó megoldás, ha átszűröd a levet egy textilpelenkán, így teljesen tiszta kocsonya lesz a végeredmény.
Diétás lesz így
Aki fogyókúrázik, annak nem mindegy a kocsonya kalóriatartalma sem. Ha a kocsonya készítése során eltávolítod a zsírt, akkor nem kell aggódnod a kalóriák miatt, hiszen 100 gramm tiszta kocsonya mindössze 116 kcal-t tartalmaz, ezt pedig még a szigorú diétába is be tudod illeszteni.
Hozzávalók:
Elkészítés: