kulcsár edina
Isteni finom a káposztás tészta, de ez a recept most egy új dimenzióba repíti ezt az egyszerű ételt. Izgalmas új verzió, a megszokott zseniális ízvilággal! Mutatjuk a szuper receptet.
Ez a káposztás tészta valójában egy sós palacsinta, amit fogyaszthatsz köretként vagy akár önmagában is. Ha szereted a káposztát, akkor télen kifejezetten érdemes elkészíteni, mert nagyon egészséges. Húsok mellé lepényként is fantasztikus.
A káposzta C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium- és vastartalma is jelentős. Mutatjuk a különleges receptet:
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A palacsintát nagyon sok nemzet tartja a sajátjának: a közös pontot a Római Birodalomban kell keresnünk, hiszen onnan ered. A legenda szerint a katonák bronzpajzsán sütötték meg, az akkor még csak "placenta"-ként emlegetett lepényt. A legenda ugyan sántít, mert a pajzsok akkor fából voltak, amin nem sül meg a lepény, viszont az igaz, hogy akkortájt a katonák egyik fő tápláléka volt. Nem édesre, hanem sósra készítették, hiszen zöldségekkel, húsokkal töltötték meg, hogy laktató legyen. Ráadásul jó sokáig elállt és könnyen szállítható is volt - írta a HelloVidék.