
Megújult a káposztás tészta, eszméletlen, hogy néz ki
Isteni finom a káposztás tészta, de ez a recept most egy új dimenzióba repíti ezt az egyszerű ételt. Izgalmas új verzió, a megszokott zseniális ízvilággal! Mutatjuk a szuper receptet.
Ez a káposztás tészta valójában egy sós palacsinta, amit fogyaszthatsz köretként vagy akár önmagában is. Ha szereted a káposztát, akkor télen kifejezetten érdemes elkészíteni, mert nagyon egészséges. Húsok mellé lepényként is fantasztikus.

A káposzta C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium- és vastartalma is jelentős. Mutatjuk a különleges receptet:
Káposztás palacsinta
Hozzávalók:
- 1 kg reszelt káposzta
- zsír
- kevés cukor
- só, bors
- 2 tojás
- 40 dkg liszt liszt
- 2 dl víz
- 3 dl tej
Így készítsd el:
- A reszelt káposztát pontosan úgy dinszteld meg, ahogy a káposztás tésztához szoktad. Reszeld le, sózd, hagyd állni 30 percet. Ha levet ereszt, csavard ki.
- A zsírt egy lábosban olvaszd fel, dobd rá a káposztát és folyamatos keverés mellett dinszteld, egy kevés borsot, és a végén egy kis cukrot is adj hozzá, ízlés szerint.
- Készíts egy sós palacsintatésztát, dolgozd bele a káposztát. Majd kerámia belsejű serpenyőben süsd meg a palacsintákat.
- A sűrű tésztát szilikon lapátkával egyengesd a serpenyőben. Ha megpirult az egyik oldal, fordítsd meg a palacsintát és a másik oldalát is süsd meg.
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A palacsintát nagyon sok nemzet tartja a sajátjának: a közös pontot a Római Birodalomban kell keresnünk, hiszen onnan ered. A legenda szerint a katonák bronzpajzsán sütötték meg, az akkor még csak "placenta"-ként emlegetett lepényt. A legenda ugyan sántít, mert a pajzsok akkor fából voltak, amin nem sül meg a lepény, viszont az igaz, hogy akkortájt a katonák egyik fő tápláléka volt. Nem édesre, hanem sósra készítették, hiszen zöldségekkel, húsokkal töltötték meg, hogy laktató legyen. Ráadásul jó sokáig elállt és könnyen szállítható is volt - írta a HelloVidék.







