RETRO RÁDIÓ

Ettől a trükktől lesz igazán finom a káposztás tészta

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 17. 12:30

Ahány ház , annyi szokás! A káposztás tésztát is van aki sóval borssal eszi, és van aki cukorral. Íme, egy trükk,ami igazán ízletessé teszi a kedvenc tésztádat!

Nagyon egyszerű és apró módosítással egy kellemes, új ízt kaphatsz, ha ezt a fűszert beleteszed kedvenc káposztás  tésztádba. Nem is kell más hozzá, csak egy kis borsikafű! A szokásos só és bors mellett bolondítsd meg vele az ízeket! Mutatjuk a trükköt.

Recept
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kockatészta
  • 1 kg káposzta
  • 1 tk borsikafű
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • só, olaj

Így készítsd el:

  1. Távolítsd el a káposzta külső leveleit, és alaposan tisztítsd meg. Majd reszeld le a nagylyukú reszelőn egy tálba, sózd, meg és tedd félre 20-30 percre. Majd nyomkodd ki a levét. 
  2. Közepes lángon , kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben a káposztát, folyamatos keverés mellett, míg aranybarna nem lesz. Mehet bele a borsikafű, és a bors, illetve só is, ha még szükséges. Majd vedd le az edényt a tűzről.
  3. Főzd ki a kockatésztát, szűrd le, majd keverd össze a káposztával. Egy kicsit pirítsd át az egészet a serpenyőben, és tálalhatod is. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.