FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.17.

Ettől a trükktől lesz igazán finom a káposztás tészta

Ahány ház , annyi szokás! A káposztás tésztát is van aki sóval borssal eszi, és van aki cukorral. Íme, egy trükk,ami igazán ízletessé teszi a kedvenc tésztádat!

Nagyon egyszerű és apró módosítással egy kellemes, új ízt kaphatsz, ha ezt a fűszert beleteszed kedvenc káposztás  tésztádba. Nem is kell más hozzá, csak egy kis borsikafű! A szokásos só és bors mellett bolondítsd meg vele az ízeket! Mutatjuk a trükköt.

Recept
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kockatészta
  • 1 kg káposzta
  • 1 tk borsikafű
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • só, olaj

Így készítsd el:

  1. Távolítsd el a káposzta külső leveleit, és alaposan tisztítsd meg. Majd reszeld le a nagylyukú reszelőn egy tálba, sózd, meg és tedd félre 20-30 percre. Majd nyomkodd ki a levét. 
  2. Közepes lángon , kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben a káposztát, folyamatos keverés mellett, míg aranybarna nem lesz. Mehet bele a borsikafű, és a bors, illetve só is, ha még szükséges. Majd vedd le az edényt a tűzről.
  3. Főzd ki a kockatésztát, szűrd le, majd keverd össze a káposztával. Egy kicsit pirítsd át az egészet a serpenyőben, és tálalhatod is. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek