Ha szeretnél egy gyorsan elkészíthető, elegáns és finom desszertet az ünnepi asztalra, akkor ne keress tovább! Ez a három isteni karácsonyi pohárkrém mindenki kedvence lesz, és pár perc alatt összedobhatod őket.
A szokásos sütemények mellé érdemes egy könnyű, mutatós desszertet is készíteni az ünnepekre, főleg, ha sok vendéget vártok. A karácsonyi pohárkrém minden változata isteni, és még mutatósak is, így biztos, hogy senkinek nem lesz ellenük kifogása. Ez az ünnepi desszert ráadásul gyorsan elkészíthető, és azon sem kell aggódnod, mihez kezdj a maradékkal, mert az utolsó morzsáig el fog fogyni. Akkor is kapóra jön néhány ilyen recept, ha nincs időd sütögetni, hiszen a karácsonyi pohárkrém kevesebb, mint fél óra alatt összeállítható, és némi pihentetés után fogyasztható is. Hoztunk három receptet, melyek ünnepi ízeikkel mindenki levesznek a lábáról!
A megmosott citrom héját reszeld le, a citrom egyik felét facsard ki. Tedd egy keverőtálba a mascarponét, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és keverd össze habverővel, míg a krém kenhető állagú nem lesz. Keverd bele a citromhéjat, és egy evőkanál citromlét.
Készítsd elő a poharakat, mártsd kávéba a babapiskótákat, és tedd őket a poharak aljára. Szórd meg kakaóporral, majd kanalazz rájuk a krémből; addig folytasd a rétegezést, míg tele nem lesznek a poharak. Szórd meg kakaóporral a pohárkrémek tetejét, majd tedd őket pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Mézeskalácsos karácsonyi pohárkrém
Hozzávalók:
20 dkg mascarpone
30 dkg vegyes olajos mag
3 db alma
1 ek vaj
1 dl habtejszín
1 csom mézeskalács-fűszerkeverék
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 db narancs
2 cl narancslikőr
1 db gránátalma
Elkészítés:
A karácsonyi pohárkrém elkészítéséhez pirítsd meg enyhén az olajos magvakat a vajon, majd forgasd meg őket a mézeskalács-fűszerkeverékben. Vágd kockákra az almákat, majd forgasd meg őket a fahéjban.
Verj kemény habot a tejszínből, keverd össze a mascarponéval, aprítsd bele a narancsot, és a végén add hozzá a narancslikőrt is. Rétegezd üvegpohárba a mascarponés habot, az almakockákat, a magvakat; a tetejét szórd meg a gránátalma magjaival. Ha elkészült, máris tálalhatod.
Törd durvára a kekszet úgy, hogy tedd egy zacskóba, és verd meg egy sodrófával. Szórd a desszertes poharak aljára a zúzott kekszet.
Keverd el a túrót a görög joghurttal és a mézzel, add hozzá a citromhéjat. Kanalazd a kekszmorzsa tetejére, majd rétegezz rá baracklekvárt.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a durvára darabolt diót, és szórd meg vele a pohárkrémek tetejét. Ha elkészült, félórát pihentesd az hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.