Krausz Gábor
A hagyományos magyar konyha egyik kedvence a fasírt. Főzelékek mellé, esetleg salátával és kenyérrel is fogyaszthatod. A fasírt jó bevált receptjét is elkészítheted, de néha jó megfontolni néhány jó ötletet.
Hazánkban nagyon nagy népszerűségnek örvend a fasírt, és egyszerű elkészíteni is. Vagy mégsem? Hiszen bosszantó, amikor szétesik, vagy nem lesz elég szaftos. Akkor igazán isteni a fasírt, ha kívülről aranybarna, ropogós, belül pedig omlós és szaftos. Mutatjuk a trükköket, hogyan lesz tökéletes ez az étel tálaláskor.
Készíts nagyjából egyforma méretű golyókat, ez azért fontos, mert így ugyanannyi idő kell ahhoz, hogy megsüljenek. Ha szeretnéd, egy kicsit össze is nyomkodhatod őket, ha nem ragaszkodsz a golyó formához, így hamarabb át is sülnek.
A fasírt állaga a sütéstől függ. Rakd a golyókat forró olajba, és fedő alatt süsd meg először az egyik oldalát. Így a hús megtartja a nedvességtartalmát. Majd vedd le a hőfokot és a másik oldalát is süsd meg. Szedd ki törlőkendővel bélelt tálba, és fedd le tálalásig.