
Így készül a házi gumicukor: isteni finom és egészséges, nincs benne tartósító
Készíts gyorsan és egyszerűen egészséges gumicukrot! Ennek a finomságnak te sem tudsz ellenállni, de nem is kell! Mutatjuk a receptet.
Nagyon nehéz ellenállni a gumicukornak, s ha az ember elkezdi csipegetni, valahogy nehéz abbahagyni. Szerencsére ezt a változatot bátran majszolhatod, mivel nem ártasz vele a szervezetednek, ugyanis se színezék, se tartósítószer nincs benne. A gyerekeket is nyugodtan kínálhatod vele. A legjobb az egészben, hogy a gumicukor egészséges változatát otthon is gyorsan elkészítheted. Nagyon jó ötlet az ünnepekre, akár karácsonyra is. Az ajándékok mellé is befér a csomagba, apró és kedves meglepetés. Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:
- 2,5 dl frissen facsart, szűrt narancslé
- 1/2 citrom leve
- 2-3 ek kristálycukor (használhatsz édesítőszert is helyette)
- 3 ek zselatinpor
Így készítsd el:
- A gyümölcsök levét, az eritritet és a zselatint keverd össze, majd folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel, de ne forrald!
- A folyadékot hagyd pár percig hűlni. Szilikonos tortaformába, vagy tepsibe öntsd bele, és 15 percre tedd be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Karácsonyi, vagy bármilyen kiszúróformával szaggasd ki.
Jó étvágyat!
Tipp:
Bármilyen gyümölcslével és zöldséglével (pl. sárgarépa, cékla) is elkészítheted, hogy vegyes ízesítésben és színekben pompázzon ez az isteni finomság.







