Létrehozva: 2024.12.05.

Felejtsd el az édes kekszet karácsonyra, ez a sós nasi mindent visz

Érdemes már tervezni, hogy mi legyen a menü, és milyen vendégváró falatkákkal készülj. Ez a finomság mindenki kedvence lesz, ráadásul egészséges, és gyorsan elkészíthető.

Az ünnepek alatt rengeteg édes süti, keksz készül, ezért nem árt, ha van a tarsolyodban recept egy sós ropogtatnivalóhoz, hiszen a nagy lakomák és a sok édesség után életmentő lehet egy-két ilyen falatka. Ez a sós keksz csicseriborsóból készül, gyorsan meg lehet sütni, ráadásul a nagy evések után igazi könnyű, gyomorkímélő finomság. Mutatjuk a receptet!

Mom,And,Daughter,In,The,New,Year's,Kitchen,Together,Prepare
Érdemes a sok édesség mellett sós nasikkal is készülni! Fotó: Lobachad /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 300 gramm főtt csicseriborsó
  • 1 db tojás
  • 50 gramm lágy sajt
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 5-6 db mentalevél
  • egy csipet spenót (friss)
  • só, bors
  • szezámmag (a süti tetejére)

Elkészítés:

  • Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze a csicseriborsót, a spenótot, a tojást, a sajtot és az olívaolajat. Add hozzá a mentaleveleket, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze.
  • Tedd a masszát egy habzsákba. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, erre nyomj ki kis darabokat a masszából. Szórd meg szezámmaggal a tetejüket.
  • A csicseriborsós sütiket tedd 200 fokos, előmelegített sütőbe, és süsd őket aranybarnára. Befőttes üvegben, zárható díszdobozban nagyon sokáig friss marad!

A sütiről készült videót itt tudod megnézni. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek