RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el az édes kekszet karácsonyra, ez a sós nasi mindent visz

Létrehozva2024. 12. 05. 11:00

Érdemes már tervezni, hogy mi legyen a menü, és milyen vendégváró falatkákkal készülj. Ez a finomság mindenki kedvence lesz, ráadásul egészséges, és gyorsan elkészíthető.

Az ünnepek alatt rengeteg édes süti, keksz készül, ezért nem árt, ha van a tarsolyodban recept egy sós ropogtatnivalóhoz, hiszen a nagy lakomák és a sok édesség után életmentő lehet egy-két ilyen falatka. Ez a sós keksz csicseriborsóból készül, gyorsan meg lehet sütni, ráadásul a nagy evések után igazi könnyű, gyomorkímélő finomság. Mutatjuk a receptet!

Mom,And,Daughter,In,The,New,Year's,Kitchen,Together,Prepare
Érdemes a sok édesség mellett sós nasikkal is készülni! Fotó: Lobachad /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 300 gramm főtt csicseriborsó
  • 1 db tojás
  • 50 gramm lágy sajt
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 5-6 db mentalevél
  • egy csipet spenót (friss)
  • só, bors
  • szezámmag (a süti tetejére)

Elkészítés:

  • Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze a csicseriborsót, a spenótot, a tojást, a sajtot és az olívaolajat. Add hozzá a mentaleveleket, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze.
  • Tedd a masszát egy habzsákba. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, erre nyomj ki kis darabokat a masszából. Szórd meg szezámmaggal a tetejüket.
  • A csicseriborsós sütiket tedd 200 fokos, előmelegített sütőbe, és süsd őket aranybarnára. Befőttes üvegben, zárható díszdobozban nagyon sokáig friss marad!

A sütiről készült videót itt tudod megnézni. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.