
Felejtsd el az édes kekszet karácsonyra, ez a sós nasi mindent visz
Érdemes már tervezni, hogy mi legyen a menü, és milyen vendégváró falatkákkal készülj. Ez a finomság mindenki kedvence lesz, ráadásul egészséges, és gyorsan elkészíthető.
Az ünnepek alatt rengeteg édes süti, keksz készül, ezért nem árt, ha van a tarsolyodban recept egy sós ropogtatnivalóhoz, hiszen a nagy lakomák és a sok édesség után életmentő lehet egy-két ilyen falatka. Ez a sós keksz csicseriborsóból készül, gyorsan meg lehet sütni, ráadásul a nagy evések után igazi könnyű, gyomorkímélő finomság. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 300 gramm főtt csicseriborsó
- 1 db tojás
- 50 gramm lágy sajt
- 3 teáskanál olívaolaj
- 5-6 db mentalevél
- egy csipet spenót (friss)
- só, bors
- szezámmag (a süti tetejére)
Elkészítés:
- Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze a csicseriborsót, a spenótot, a tojást, a sajtot és az olívaolajat. Add hozzá a mentaleveleket, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze.
- Tedd a masszát egy habzsákba. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, erre nyomj ki kis darabokat a masszából. Szórd meg szezámmaggal a tetejüket.
- A csicseriborsós sütiket tedd 200 fokos, előmelegített sütőbe, és süsd őket aranybarnára. Befőttes üvegben, zárható díszdobozban nagyon sokáig friss marad!
A sütiről készült videót itt tudod megnézni.






