Almás és fahéjas lett mindannyiunk nagy kedvence, a tiramisu. Ez az édesség karácsonykor is megállja a helyét, és az ünnepi asztal dísze lehet. Készítsd el te is ezt az álomdesszertet! Mutatjuk a receptet!
Karácsonykor tökéletes sütije az almás, karamellás tiramisu. Ilyen finomat, omlósat még nem ettél. Ezzel a desszerttel nem lőhetsz mellé, az egész család imádni fogja. Mutatjuk a receptet:
Fotó: AndiPu / Shutterstock
Hozzávalók:
1 csésze organikus almalé
3-4 db savanykás alma (meghámozva, apróra vágva) a rétegezéshez
1/2 csésze cukor
1 tk. őrölt fahéj
csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 tk vanília kivonat
1 ek. vaj
25 db babapiskóta
50 dkg mascarpone (vagy krémsajt)
8 tojássárgája
1 csésze cukor ízlés szerint
1 csésze almalé
tejszín
1/2 csésze víz
1 nagyobb alma meghámozva, felkockázva a mascarpone krémbe
Először az almás réteget készítsd el. Az apróra vágott almát a fűszerekkel, cukorral és almalével együtt párold puhára, nagyjából 20 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
A tojássárgáját és a cukrot keverd habosra, majd add hozzá a mascarponét és a tejszínt is óvatosan. Utána mehet bele a felkockázott alma.
Majd állítsd össze a tiramisut: A babapiskótákat mártsd bele az almalébe és mehetnek a jénaiba (esetleg nagyobb poharakba). Rétegezd rá az almatöltelék felét, majd a mascarponés krém felét. A rétegezést ismételd meg. Fedd le, és tedd be a hűtőbe legalább 6 órára, vagy akár egy egész éjszakára.
Tálalás előtt a simítsd rá a zsírszegény tejszínhabot, karamellszószt, esetleg szórhatsz rá egy kevés kakaóport (ízlés szerint), csoki forgácsot vagy fahéjt. Pekándióval, vagy mandulával is díszítheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.