FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.25.

Kevert zserbó: íme, a karácsony legegyszerűbb sütije

Gyorsan és egyszerűen készül el ez a süticsoda. Karácsonyra te se hagyd ki, az íze teljesen olyan, mint a zserbóé!

Karácsonykor biztosan igyekszel te is finom süteményekkel kedveskedni a családnak és a vendégeknek. Viszont ha kifutottál az időből, még az utolsó pillanatban is nekiállhatsz elkészíteni ezt az egyszerű és gyors finomságot. A szokásos, több rétegű zserbó helyett kevert zserbó! Nem fogod megbánni! Mutatjuk a receptet:

Fotó: https://www.youtube.com/@bridgets_kitchen

Hozzávalók:

Fotó: https://www.youtube.com/@bridgets_kitchen
  • 400 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 narancs leve/ vagy citrom
  • 250 g cukor
  • 130  darált dió
  • 1 tk fahéj
  • 130 g baracklekvár
  • 1 db tojás
  • 50 ml olaj
  • 300 ml tej
  • 100 g csokoládé

Így készítsd el:

  1. Öntsd a lisztet egy nagyobb tálba. Add hozzá a szódabikarbónát, a narancs levét. Ez elveszi a szódabikarbóna ízét és illatát. Majd mehet bele a cukor, a dió, a fahéj, a baracklekvár, a tojás, az olaj, a tej 1/3-a. Keverd össze, majd add hozzá maradék tej felét, keverd tovább, és add hozzá a maradék tejet is. Jól dolgozd össze az egészet. Mehet bele az apróra vágott csokoládé is.
  2. Egy 35x 25 cm-es tepsibe tegyél sütőpapírt, majd öntsd bele a masszát. 180 C fokon 35-40 perc alatt megsül a kevert zserbó, érdemes tűvel ellenőrizni az állagát.
  3. Amikor meggyőződtél róla, hogy teljesen átsült a sütemény, vedd ki a sütőből. Ha a teteje megreped, ne aggódj, ez gyakran előfordul. Ettől még a sütemény isteni finom! Szeletelve tálalhatod is. Sárgabarack lekvárt kínálhatsz hozzá.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek