Karácsonykor biztosan igyekszel te is finom süteményekkel kedveskedni a családnak és a vendégeknek. Viszont ha kifutottál az időből, még az utolsó pillanatban is nekiállhatsz elkészíteni ezt az egyszerű és gyors finomságot. A szokásos, több rétegű zserbó helyett kevert zserbó! Nem fogod megbánni! Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
400 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 narancs leve/ vagy citrom
250 g cukor
130 darált dió
1 tk fahéj
130 g baracklekvár
1 db tojás
50 ml olaj
300 ml tej
100 g csokoládé
Így készítsd el:
Öntsd a lisztet egy nagyobb tálba. Add hozzá a szódabikarbónát, a narancs levét. Ez elveszi a szódabikarbóna ízét és illatát. Majd mehet bele a cukor, a dió, a fahéj, a baracklekvár, a tojás, az olaj, a tej 1/3-a. Keverd össze, majd add hozzá maradék tej felét, keverd tovább, és add hozzá a maradék tejet is. Jól dolgozd össze az egészet. Mehet bele az apróra vágott csokoládé is.
Egy 35x 25 cm-es tepsibe tegyél sütőpapírt, majd öntsd bele a masszát. 180 C fokon 35-40 perc alatt megsül a kevert zserbó, érdemes tűvel ellenőrizni az állagát.
Amikor meggyőződtél róla, hogy teljesen átsült a sütemény, vedd ki a sütőből. Ha a teteje megreped, ne aggódj, ez gyakran előfordul. Ettől még a sütemény isteni finom! Szeletelve tálalhatod is. Sárgabarack lekvárt kínálhatsz hozzá.