Gyorsan és egyszerűen készül el ez a süticsoda. Karácsonyra te se hagyd ki, az íze teljesen olyan, mint a zserbóé!
Karácsonykor biztosan igyekszel te is finom süteményekkel kedveskedni a családnak és a vendégeknek. Viszont ha kifutottál az időből, még az utolsó pillanatban is nekiállhatsz elkészíteni ezt az egyszerű és gyors finomságot. A szokásos, több rétegű zserbó helyett kevert zserbó! Nem fogod megbánni! Mutatjuk a receptet:
Fotó: https://www.youtube.com/@bridgets_kitchen
Hozzávalók:
Fotó: https://www.youtube.com/@bridgets_kitchen
400 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 narancs leve/ vagy citrom
250 g cukor
130 darált dió
1 tk fahéj
130 g baracklekvár
1 db tojás
50 ml olaj
300 ml tej
100 g csokoládé
Így készítsd el:
Öntsd a lisztet egy nagyobb tálba. Add hozzá a szódabikarbónát, a narancs levét. Ez elveszi a szódabikarbóna ízét és illatát. Majd mehet bele a cukor, a dió, a fahéj, a baracklekvár, a tojás, az olaj, a tej 1/3-a. Keverd össze, majd add hozzá maradék tej felét, keverd tovább, és add hozzá a maradék tejet is. Jól dolgozd össze az egészet. Mehet bele az apróra vágott csokoládé is.
Egy 35x 25 cm-es tepsibe tegyél sütőpapírt, majd öntsd bele a masszát. 180 C fokon 35-40 perc alatt megsül a kevert zserbó, érdemes tűvel ellenőrizni az állagát.
Amikor meggyőződtél róla, hogy teljesen átsült a sütemény, vedd ki a sütőből. Ha a teteje megreped, ne aggódj, ez gyakran előfordul. Ettől még a sütemény isteni finom! Szeletelve tálalhatod is. Sárgabarack lekvárt kínálhatsz hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.