RETRO RÁDIÓ

Megújult a zserbó, végre kicsit sem hizlal karácsonykor

Megújult a zserbó, végre kicsit sem hizlal karácsonykor
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2018. 12. 19. 15:39

Ez a hagyományos, ünnepi édesség most megújult. Minden ugyanúgy néz ki rajta, mintha a nagyi receptje alapján készülne, de a hozzávalók garantálják, hogy akkor is eheted, ha diétázol.

Az idei karácsony nagy kedvence lesz ez az egészséges sütemény. A hozzávalók garantálják, hogy bátran fogyaszthatod anélkül, hogy megemelné a vércukorszinted. Természetesen, mint minden más finomságból, ebből sem kell egyszerre mindet megenned!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 által megosztott bejegyzés,

 

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg kókuszliszt
  • 10-15 dkg kókuszzsír
  • 2-3 evőkanál eritrit
  • 2 tojás
  • zsír a tepsi kikenéséhez
  • a rétegekhez:

  • cukormentes lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg legalább 70%-os étcsoki
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • Így készítsd el:

    1. Egy nagyobb tálban gyúrd össze a hozzávalókat és oszd négy felé.

     2. Nyújtsd ki az egyik tészta réteget, tedd kizsírozott tepsibe és kend meg lekvárral, majd szórd meg dióval.

    3. A következő tésztaréteget tedd rá a megkent felületre és ezt is kend meg lekvárral és szórd meg dióval.

    4. Így csináld az össze tésztalappal, a tetejére tészta kerüljön.

    5. Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 35-40 percig süsd.

    A vízfürdő felett megolvasztott és kókuszzsírral összekevert csokoládét simítsd a kihűlt zserbó tetejére.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.