RETRO RÁDIÓ

Megújult a zserbó, végre kicsit sem hizlal karácsonykor

Megújult a zserbó, végre kicsit sem hizlal karácsonykor
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2018. 12. 19. 15:39

Ez a hagyományos, ünnepi édesség most megújult. Minden ugyanúgy néz ki rajta, mintha a nagyi receptje alapján készülne, de a hozzávalók garantálják, hogy akkor is eheted, ha diétázol.

Az idei karácsony nagy kedvence lesz ez az egészséges sütemény. A hozzávalók garantálják, hogy bátran fogyaszthatod anélkül, hogy megemelné a vércukorszinted. Természetesen, mint minden más finomságból, ebből sem kell egyszerre mindet megenned!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 által megosztott bejegyzés,

 

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg kókuszliszt
  • 10-15 dkg kókuszzsír
  • 2-3 evőkanál eritrit
  • 2 tojás
  • zsír a tepsi kikenéséhez
  • a rétegekhez:

  • cukormentes lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg legalább 70%-os étcsoki
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • Így készítsd el:

    1. Egy nagyobb tálban gyúrd össze a hozzávalókat és oszd négy felé.

     2. Nyújtsd ki az egyik tészta réteget, tedd kizsírozott tepsibe és kend meg lekvárral, majd szórd meg dióval.

    3. A következő tésztaréteget tedd rá a megkent felületre és ezt is kend meg lekvárral és szórd meg dióval.

    4. Így csináld az össze tésztalappal, a tetejére tészta kerüljön.

    5. Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 35-40 percig süsd.

    A vízfürdő felett megolvasztott és kókuszzsírral összekevert csokoládét simítsd a kihűlt zserbó tetejére.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.