Ezt a retro kekszet nem lehet elfelejteni! A nagyi is folyton ezt készítette, és a boltokban is lehetett kapni, bár az soha nem volt olyan finom és friss, mint a házi. Hihetetlen gyorsan elkészítheted, és nagyon egyszerű is a receptje. A reggeli kávéhoz és a teához ízlésesen tálalhatod. Mutatjuk az elkészítés módját!
Hozzávalók:
22 dkg margarin
10 dkg cukor
1 db nagy tojás
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg rétes liszt
1/2 tk sütőpor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
Így készítsd el:
A margarint keverd a cukorral habosra, majd add hozzá a többi alapanyagot. Tedd bele egy csillagcsöves nyomózsákba, és egy sütőpapírral bélelt lemezre nyomd ki tetszés szerinti rudakra vagy karikákra.
Ha kakaóst is szeretnél csinálni, akkor cukormentes kakaóport keverj a tészta felébe, illetve kókuszreszelékkel is megbolondíthatod.
Előmelegített sütőben 180 fokon, aranysárgára süsd meg őket. A kisült rudakra vagy karikákra folyathatsz olvasztott csokit dísznek, de be is vonhatod vele őket. Tetszés szerint díszítsd, ízesítsd a csokival.