FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.11.15.

Így készül az igazi darálós keksz, a nagyid is mindig ezt csinálta

Szuper finomság a reggeli mellé! Nagyon könnyű és gyorsan elkészül. Kávé és a tea mellé kihagyhatatlan, mutatjuk a receptet!

Szerző Ripost

Ezt a retro kekszet nem lehet elfelejteni! A nagyi is folyton ezt készítette, és a boltokban is lehetett kapni, bár az soha nem volt olyan finom és friss, mint a házi. Hihetetlen gyorsan elkészítheted, és nagyon egyszerű is a receptje. A reggeli kávéhoz és a teához ízlésesen tálalhatod. Mutatjuk az elkészítés módját!

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 22 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db nagy tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg rétes liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 citrom reszelt héja

Így készítsd el:

  1. A margarint keverd a cukorral habosra, majd add hozzá a többi alapanyagot. Tedd bele egy csillagcsöves nyomózsákba, és egy sütőpapírral bélelt lemezre nyomd ki tetszés szerinti rudakra vagy karikákra.
  2. Ha kakaóst is szeretnél csinálni, akkor cukormentes kakaóport keverj a tészta felébe, illetve kókuszreszelékkel is megbolondíthatod. 
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon, aranysárgára süsd meg őket. A kisült rudakra vagy karikákra folyathatsz olvasztott csokit dísznek, de be is vonhatod vele őket. Tetszés szerint díszítsd, ízesítsd a csokival.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek