
Isteni ízű pálinkát készíthetsz birsalmából, karácsonyra kész is lesz
Máris érdemes tervezni, mi legyen az ünnepi menü, és nemcsak az ételeket, az italokat is. A birsalmalikőr íze mennyei, adhatod ajándékba, vagy koccinthattok vele; és ha most elkészíted, pont karácsonyra lesz tökéletes. Mutatjuk a receptet!
Kezd lecsengeni a birsalma szezonja, de még mindig lehet kapni ebből a különleges, egészséges gyümölcsből. Nemcsak lekvárt, sajtot vagy kompótot érdemes belőle készíteni, a birsalmalikőr is mennyei ízű, és tökéletes karácsonyi ajándék lehet. Nem kell hozzá túl sok minden, pár szem birsalma, valami jóféle pálinka, fűszerek, és idő. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a likőr, jó, ha pár hetet érik, ezért érdemes most elkészíteni, pont az ünnepekre lesz készen. Összeállítani pedig csak fél óra az egészet. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

Birsalmalikőr recept
Hozzávalók:
- 4 db birsalma
- 0,5 liter házi pálinka
- 20 dkg kristálycukor vagy méz
- 3 db szegfűszeg
- 3 db csillagánizs
Elkészítés:
- A birsalmalikőr elkészítéséhez alaposan mosd meg a gyümölcsöket, dörzsöld meg a héjukat egy szivaccsal – szerencsére meghámozni nem kell őket. Vágd kisebb szeletekre a birsalmákat, és távolítsd el a magházat
- Fogj egy nagyobb befőttesüveget, tedd az aljára a darabolt birsalmát, majd szórd rá a cukrot és a fűszereket. Öntsd fel a pálinkával, majd rázd meg jó alaposan.
- Az üveget tedd sötét, hűvös helyre, és pihentesd 2-3 hétig; közben naponta legalább egyszer rázogasd meg.
- Ha letelt a három hét, szűrd le az italt: először nagy lyukú szűrőn, majd kávéfilteren vagy konyharuhán, hogy az apró gyümölcsdarabok ne kerüljenek a likőrbe. Leszűrés után tedd lezárható palackokba, és hagyd állni; a birsalmalikőr karácsonyra pont tökéletes lesz.






