RETRO RÁDIÓ

Tormás lett a palacsinta, robban az ízbomba

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 10. 03. 11:00

Vetélytársra lelt a hortobágyi húsos palacsinta. Ilyen finomat még nem ettél! Igazi ízbomba ez az étel. Mutatjuk a receptet.

Tormás lett a palacsinta, hihetetlen izgalmas az íze. Vetélytársa lett a hortobágyi húsos palacsintának, a receptjét pedig neked is ismerned kell. A hús ebből a változatból sem maradhat ki. Igazi ínyencek étele ez, ráadásul gyorsabban el is készül, mint a hortobágyi. Mutatjuk a receptet.

Pancake,Breakfast.,Pancakes,With,Meat,Stuffing,,Served,With,Sour,Cream
Fotó: Ahanov Michael / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 1 kiskanál só
  • 50 dkg sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál tormakrém
  • 1 ek vaj
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Készíts sós palacsintatésztát: A lisztet a tejet, a tojást és a sót, keverd össze csomómentesre. Hagyd 30 percig állni. 
  2. Vágd fel apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd olajon dinszteld meg őket. Add hozzá a darált húst is és pirítsd meg, szórd meg a pirospaprikával, sózd, borsozd.
  3. Majd vedd le a tűzhelyről, és add hozzá a tejszínt, a vajat, és a tormakrémet. Közepes lángon 10 percig kevergetés mellett főzd meg.
  4. A palacsintákat kevés olajon süsd meg, és miután elkészültek a húsos raguval töltsd meg. 
  5. Ízlés szerint, tehetsz a tetejére tormával elkevert tejfölös szószt.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.