FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.03.

Tormás lett a palacsinta, robban az ízbomba

Vetélytársra lelt a hortobágyi húsos palacsinta. Ilyen finomat még nem ettél! Igazi ízbomba ez az étel. Mutatjuk a receptet.

Szerző Ripost

Tormás lett a palacsinta, hihetetlen izgalmas az íze. Vetélytársa lett a hortobágyi húsos palacsintának, a receptjét pedig neked is ismerned kell. A hús ebből a változatból sem maradhat ki. Igazi ínyencek étele ez, ráadásul gyorsabban el is készül, mint a hortobágyi. Mutatjuk a receptet.

Pancake,Breakfast.,Pancakes,With,Meat,Stuffing,,Served,With,Sour,Cream
Fotó: Ahanov Michael / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 1 kiskanál só
  • 50 dkg sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál tormakrém
  • 1 ek vaj
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Készíts sós palacsintatésztát: A lisztet a tejet, a tojást és a sót, keverd össze csomómentesre. Hagyd 30 percig állni. 
  2. Vágd fel apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd olajon dinszteld meg őket. Add hozzá a darált húst is és pirítsd meg, szórd meg a pirospaprikával, sózd, borsozd.
  3. Majd vedd le a tűzhelyről, és add hozzá a tejszínt, a vajat, és a tormakrémet. Közepes lángon 10 percig kevergetés mellett főzd meg.
  4. A palacsintákat kevés olajon süsd meg, és miután elkészültek a húsos raguval töltsd meg. 
  5. Ízlés szerint, tehetsz a tetejére tormával elkevert tejfölös szószt.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek