Tormás lett a palacsinta, hihetetlen izgalmas az íze. Vetélytársa lett a hortobágyi húsos palacsintának, a receptjét pedig neked is ismerned kell. A hús ebből a változatból sem maradhat ki. Igazi ínyencek étele ez, ráadásul gyorsabban el is készül, mint a hortobágyi. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
2 db tojás
30 dkg liszt
6 dl tej
1 kiskanál só
50 dkg sertéshús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt paprika
1 dl tejszín
2 evőkanál tormakrém
1 ek vaj
3 dl tejföl
só, bors
Így készítsd el:
Készíts sós palacsintatésztát: A lisztet a tejet, a tojást és a sót, keverd össze csomómentesre. Hagyd 30 percig állni.
Vágd fel apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd olajon dinszteld meg őket. Add hozzá a darált húst is és pirítsd meg, szórd meg a pirospaprikával, sózd, borsozd.
Majd vedd le a tűzhelyről, és add hozzá a tejszínt, a vajat, és a tormakrémet. Közepes lángon 10 percig kevergetés mellett főzd meg.
A palacsintákat kevés olajon süsd meg, és miután elkészültek a húsos raguval töltsd meg.
Ízlés szerint, tehetsz a tetejére tormával elkevert tejfölös szószt.