A kedvenc reggelidet egy kicsit felturbózhatod, készíts belőle tortát. Ha a tejbegrízt az egész család imádja, akkor ne hagy ki ezt a fantasztikus verziót! Ez a desszert mindent visz: a tejbegríztorta garantáltan a család favoritjává válik. Mutatjuk, hogyan készítsd el.
Egy közepes méretű lábosban keverd simára a búzadarát és a tejet. Add hozzá a sót, a vajat, reszelt citromhéját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Főzd 10 percen keresztül, kevergetés mellett, míg sűrű masszát kapsz, és felforr. Húzd le a tűzről, és nyomj fóliát a tetejére. Hagyd kihűlni nagyjából fél óra alatt.
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. Tegyél sütőpapírt a 21 cm-es tortaformába.
A kihűlt masszához add hozzá a tojásokat és egy habverővel keverd alaposan dolgozd bele a masszába. Majd mehet bele a tortaformába, simítsd el benne. Az előkészített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre is sül. Utána hagyd megint hűlni. Langyosan, felszeletelve tálalhatod is. Tetejére tegyél házi lekvárt, vagy nutellát, de porcukorral is tökéletes. Ha véletlenül nem fogyna el, akkor 3 napig eltartható a hűtőben.