Magyar Péter közvetlen munkatársa és barátja volt a cigarettacsempész

INSIDER
Létrehozva: 2024.10.15. 18:00

Így lesz igazán ropogós házi krumpli chips: Jani elárulja a 3 titkot

Ha valami igazán finom nasira vágysz, készíts chipset otthon! Olcsó, nincs benne ízfokozó, és úgy fűszerezed, ahogy szeretnéd. Ez a zseniális recept elárulja, hogyan lesz tökéletes!

Hiába a különleges ízesítések, a házi csipsznek a nyomába se érhet a bolti! Persze legyen az embernek elég ideje, türelme elkészíteni, és nem árt, ha van egy jó recept a tarsolyában. Erről osztott meg egy hiánypótló videót Papp-Für János költő, aki lépésről lépésre megmutatta, mitől lesz ropogós a házi burgonyacsipsz.

Homemade,Potato,Chips,,Close,Up
Roppanós, nagyon finom, és egyszerű elkészíteni / Fotó: Africa Studio / Shutterstock (Illusztráció)

Házi burgonyacsipsz

Hozzávalók:

  • Ízlés szerinti mennyiségű krumpli
  • 1 liter étolaj
  • ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:

  • Uborkagyalun gyaluld le az alaposan megmosott krumplit; ha idei krumpli, ne szedd le a héját, attól csak finomabb lesz. Vágj minél vékonyabb szeleteket.
  • A krumpliszeleteket tedd hideg vízbe, hogy kioldódjon a keményítő. Áztasd be, és kétszer-háromszor cseréld a vizet, majd tedd ki szikkadni a szeleteket konyharuhára. A tetejüket töröld le papírtörlővel, majd hagyd, hogy teljesen megszáradjanak.
  • Egy mély lábosban forrósítsd fel az olajat, majd tedd bele a szeleteket. Ne tegyél túl sokat, hogy ne törjenek össze, és könnyű legyen forgatni őket. Ha már aranyszínűek, ki is szedheted őket szűrőkanállal, és alapos csepegtetés után tedd őket egy papírtörlőre. Utána fűszerezd, ahogy szeretnéd: tehetsz sót, borsot, paprikát, zöldfűszereket, fokhagymaport, és már tálalhatod is. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek