tóth gabi
Közeledik a Halloween, ami még mindig megosztja a magyarokat. Az azonban biztos, hogy a tök ilyen formájú felhasználása senkinek nem lesz ellenére...
A Halloweent nem lehet kikerülni, most már hazánkban is egyre elterjedtebbek a faragott töklámpások és a borzongató dekorációk. Van, aki szereti, van, aki ki nem állhatja, de az biztos, hogy a tököt nemcsak kifaragni lehet – grillezésnél isteni finom pulled pork (tépett hús) készülhet benne. Persze ehhez mindenképpen olyan tököt célszerű vásárolni, amelyik ehető. Hazánkban ezzel különösen óvatosnak kell lenni, hiszen a legtöbb fajta Halloween tök egyáltalán nem ehető, és nemcsak az íze rossz, de mérgező is lehet. Ezért ha húst sütnél a tökben, válaszd a dísztökök helyett a kanadai sütőtököt, amit pézsmatök vagy sonkatök néven találhatsz meg az üzletekben – ez a fajta nemcsak ehető, de finom is, kinézetre pedig nagyon is hasonlít a halloween tökhöz, bár a receptben a tök csak egy fontos mellékszereplő.
Tépett hús a sütőtök belsejében
A tépett hús, vagy pulled pork egy hosszan sütött grillezett sertéshús, ami annyira omlós, hogy villával egyszerűen szét tudod húzni a szálakat, ha elkészült, de akár kézzel megnyomkodva is szétomlik a hús. Hamburgerekbe, szendvicsekbe is isteni. Alapvetően smokerben készül, de ha van egy sütőtököd, annak a belsejében is kisütheted a husit; isteni finom lesz, hiszen a tök édeskés íze átjárja a rostokat. Egy szép, napsütéses őszi hétvégén érdemes elkészíteni, ilyenkor még lehet grillezni odakint. Ebben a videóban meg tudod nézni, hogyan készül; lentebb pedig megtalálod a receptet is!
Hozzávalók:
Elkészítés: