Létrehozva: 2024.10.24. 12:00

Pár perc alatt tökéletes házi majonéz: lehetetlen elrontani

Sokan félnek belefogni, hogy maguk készítsék, inkább megveszik a boltban; pedig friss tojással biztosan nem okoz problémát, egy új módszerrel pedig kezdőként is tökéletes lesz. Mutatjuk a receptet!

Sokan úgy gondolnak a majonéz készítésre, mint időigényes és macerás folyamatra; ami igaz is, ha habverővel, vagy netán villával szeretnéd krémesre keverni. Szerencsére erre ma már semmi szükség, hiszen a legtöbb háztartásban található botmixer. Mutatjuk a receptet!

Homemade,Mayonnaise,With,Ingredients,And,Herbs.
Kevesebb, mint egy perc alatt isteni házi majonézt készíthetsz. Fotó: Valentyn Volkov /  Shutterstock

Házi majonéz

Hozzávalók

  • 2,5 dl olaj
  • 2 db egész tojás
  • 1 csipet só
  • 2 kk cukor
  • 2 kk 20%-os ecet
  • 2 kk mustár

Elkészítés:

  • Tedd az olajat egy magas falú edénybe, majd add hozzá a tojásokat, a sót, a cukrot, az ecetet és a mustárt.
  • Botmixerrel kb. fél perc alatt keverd jó habosra az egészet. Ha ez megvan, csak szedd át tálba, és már fogyasztható is! Fontos: ezt a majonézt csak hűtőben szabad tárolni, és érdemes akkora adagot készíteni, amennyi egy étkezés alatt el is fogy! Ebben a videóban végignézheted, hogyan készül!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek