
Pár perc alatt tökéletes házi majonéz: lehetetlen elrontani
Sokan félnek belefogni, hogy maguk készítsék, inkább megveszik a boltban; pedig friss tojással biztosan nem okoz problémát, egy új módszerrel pedig kezdőként is tökéletes lesz. Mutatjuk a receptet!
Sokan úgy gondolnak a majonéz készítésre, mint időigényes és macerás folyamatra; ami igaz is, ha habverővel, vagy netán villával szeretnéd krémesre keverni. Szerencsére erre ma már semmi szükség, hiszen a legtöbb háztartásban található botmixer. Mutatjuk a receptet!

Házi majonéz
Hozzávalók
- 2,5 dl olaj
- 2 db egész tojás
- 1 csipet só
- 2 kk cukor
- 2 kk 20%-os ecet
- 2 kk mustár
Elkészítés:
- Tedd az olajat egy magas falú edénybe, majd add hozzá a tojásokat, a sót, a cukrot, az ecetet és a mustárt.
- Botmixerrel kb. fél perc alatt keverd jó habosra az egészet. Ha ez megvan, csak szedd át tálba, és már fogyasztható is! Fontos: ezt a majonézt csak hűtőben szabad tárolni, és érdemes akkora adagot készíteni, amennyi egy étkezés alatt el is fogy! Ebben a videóban végignézheted, hogyan készül!






