Létrehozva: 2024.10.23. 11:30

Eszméletlen, mire jó a karfiol torzsája, ki ne dobd!

Akár savanyúságot készítesz belőle, akár főzéshez használod, érdemes félretenni a torzsát a fagyasztóba. Később ugyanis jól fog még jönni...

Kedvelt alapanyag a konyhában a karfiol, de főleg a rózsáival foglalkozunk, pedig minden része kincs! Alacsony a kalóriatartalma, tele van jótékony vitaminokkal és ásványi anyagokkal, erősíti a csontokat, és támogatja a szív egészségét is. Érdemes tehát rendszeresen elkészíteni; de rengeteg konyhai hulladék marad utána, hiszen csak a rózsáit szoktuk felhasználni. Tedd félre a torzsáját is, hiszen később fel tudod használni!

Ne dobd ki a karfiol torzsáját, inkább főzz vele! Fotó: Tresó Tibor / Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Fasírtba tökéletes lesz

Egy Facebook-csoportban zseniális ötletet mutatott a karfiol torzsa felhasználására egy férfi: azt írta, hogy amikor savanyúságot készít vagy főz, elteszi, és gombával együtt beledarálja a fasírtba. Ettől nemcsak finomabb lesz a fasírt, de egészségesebb is, hiszen rengeteg rostot fog tartalmazni – és olcsóbb is, hiszen ha kevés a hús, akkor fel lehet dúsítani a karfiollal. Egy próbát megér!

Lefagyasztva is elrakhatod

A reszelt torzsát akár le is fagyaszthatod, így is a fasírtba teheted később, ha pedig darabolva kerül a fagyasztóba, legközelebb leveskészítésnél egyszerűen csak vedd elő, és tedd a fazékba. Ugyanígy felhasználhatod főzelékekbe, egytálételekbe is. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek