RETRO RÁDIÓ

Eszméletlen, mire jó a karfiol torzsája, ki ne dobd!

Létrehozva2024. 10. 23. 11:30

Akár savanyúságot készítesz belőle, akár főzéshez használod, érdemes félretenni a torzsát a fagyasztóba. Később ugyanis jól fog még jönni...

Kedvelt alapanyag a konyhában a karfiol, de főleg a rózsáival foglalkozunk, pedig minden része kincs! Alacsony a kalóriatartalma, tele van jótékony vitaminokkal és ásványi anyagokkal, erősíti a csontokat, és támogatja a szív egészségét is. Érdemes tehát rendszeresen elkészíteni; de rengeteg konyhai hulladék marad utána, hiszen csak a rózsáit szoktuk felhasználni. Tedd félre a torzsáját is, hiszen később fel tudod használni!

Ne dobd ki a karfiol torzsáját, inkább főzz vele! Fotó: Tresó Tibor / Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Fasírtba tökéletes lesz

Egy Facebook-csoportban zseniális ötletet mutatott a karfiol torzsa felhasználására egy férfi: azt írta, hogy amikor savanyúságot készít vagy főz, elteszi, és gombával együtt beledarálja a fasírtba. Ettől nemcsak finomabb lesz a fasírt, de egészségesebb is, hiszen rengeteg rostot fog tartalmazni – és olcsóbb is, hiszen ha kevés a hús, akkor fel lehet dúsítani a karfiollal. Egy próbát megér!

Lefagyasztva is elrakhatod

A reszelt torzsát akár le is fagyaszthatod, így is a fasírtba teheted később, ha pedig darabolva kerül a fagyasztóba, legközelebb leveskészítésnél egyszerűen csak vedd elő, és tedd a fazékba. Ugyanígy felhasználhatod főzelékekbe, egytálételekbe is. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.